На 70 % Черкащина готова до опалювального сезону

На 70 % Черкащина готова до опалювального сезону

Про це під час координаційної наради повідомив директор Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Сергій Демиденко.
Рівень готовності до опалювального сезону визначають за підготовкою котелень, об’єктів соціальної сфери, теплових мереж, систем централізованого водопостачання та водовідведення, об’єктів житлового фонду, вулично-дорожньої мережі області. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ЧОДА.

Зокрема, до роботи в осінньо-зимовий період вже готові 102 котельні зі 154 запланованих. Найкращі показники демонструють Канів, Корсунщина та Чорнобаївщина. Із 476 кілометрів теплових мереж підготували 331 кільометр, що становить 70 %. Зокрема, ці роботи вже повністю виконані у Корсунь-Шевченківському районі.
Із запланових до ремонтів 41 км водопровідних мереж проведено ремонт 27,4 км, або 68 %. Також на завершальному етапі ремонт комунальних доріг. Так, з 470,9 тис. кв.м. комунальних доріг, де передбачається провести капітальний та поточний ремонт, вже відремонтовано 320,1 тис. кв.м.

– Триває підготовка до опалювального сезону й установ соціальної сфери, – наголосив Сергій Демиденко. – До роботи в осінньо-зимовий період вже готові 500 загальноосвітніх навчальних закладів, що становить 81 %, та 359 – дошкільних, тобто 83 %. Також з 799 закладів охорони здоров’я до роботи готові 519. Щодо підготовки житлового фонду до опалювального сезону, то в середньому по області він сягає 70 %. Водночас одним з найактуальніших питань на сьогодні є забезпечення багатоквартирних житлових будинків з централізованим опаленням засобами обліку теплової енергії. На 1 серпня рівень оснащеності будинків становить 78 %. До початку опалювального сезону повинен бути 90 %.

Аби для цього показника, зауважив посадовець, необхідно провести значний обсяг робіт. Оскільки деякі райони мають дуже низькі показники обладнання будинків засобами обліку тепла. Зокрема у Чигиринському, Звенигородському, Кам’янському, Корсунь-Шевченківському районах, а також Умані та Ватутіному.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x