В області завершили перевірку стану систем цивільного захисту

В області завершили перевірку стану систем цивільного захисту

Десятиденна комплексна перевірка стану цивільного захисту та техногенної безпеки на Черкащині добігла кінця. За цей час в регіоні перевіряли управління цивільного захисту облдержадміністрації, відповідні структурні підрозділи міст та районів, Управління ДСНС України у Черкаській області та підпорядковані йому підрозділи в районах.

Комісія Державної служби України з надзвичайних ситуацій з питань реалізації державної політики у сфері цивільного захисту та безпеки працювала з 7 серпня і до сьогодні. У її ході фахівці ознайомилися з організацію реагування на надзвичайні ситуації, оповіщення, стан засобів зв’язку, медичне забезпечення, стан матеріально-технічного забезпечення системи цивільного захисту на об’єктах тощо. Також було надано необхідну методологічну допомогу з питань організації роботи структур цивільного захисту.

Заступник Голови ДСНС України Руслан Білошицький, який працював на Черкащині у ході десятиденної перевірки, відзначив область за належний рівень організації та високу якість співпраці. Втім додав, що в регіоні є низка проблемних питань у сфері цивільного захисту, які потребують вирішення. У цілому ж територіальні системи цивільного захисту області відповідають вимогам держави у сфері цивільного захисту.

– Основним завданням перевірки було вивчення та визначення стану впровадження усіх заходів державної політики у сфері цивільного захисту, – відзначив Руслан Білошицький. – А також організації роботи з питання техногенної та пожежної безпеки у області загалом та зокрема у містах Черкаси, Канів, Золотоноша, Умань, та відповідних районах. Актуальним нині є питання створення та функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони на територіях ОТГ.

Кращими, за результатами перевірки, були відзначені Уманський та Золотоніський райони, зауважив заступник очільника області Костянтин Омаргалієв. Він також додав, що результати комплексної перевірки будуть доведені на місця вже найближчим часом.

– Система цивільного захисту є однією з найважливіших складових національної безпеки України, а запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та ефективна ліквідація їхніх наслідків належить до одного з головних пріоритетів діяльності центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, – наголосив посадовець. – Особливо актуальне це питання нині. Останнім часом почастішали випадки резонансних надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру, пов’язані з буревіями, повенями, вибухами газу у житлових будинках. Важливим чинником функціонування системи цивільного захисту є готовність відповідних служб діяти за їхнім призначенням. На сьогодні в області триває реконструкція регіональної системи оповіщення. На неї у 2016 році виділили півмільйона гривень. Цьогоріч для проведення монтажних та пусконалагоджувальних робіт передбачено ще 300 тис. грн. Також продовжується робота з облаштування позаміського пункту управління цивільного захисту ОДА. Це необхідно для забезпечення його сталого функціонування в мирний час та в особливий період.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x