Черкащина отримає субвенцію з Держбюджету на соціальне житло для дітей-сиріт

Черкащина отримає субвенцію з Держбюджету на соціальне житло для дітей-сиріт

Дитячі будинки сімейного типу, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, та особи з їхнього числа цьогоріч покращити своє житлове питання. На придбання та будівництво житла для них з держбюджету передбачена субвенція у розмірі 3,9 млн грн, говорить заступник голови – керівник апарату Черкаської ОДА Сергій Овчаренко. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ЧОДА.

Рішення про виділення коштів з державного бюджету на будівництво, капітальний ремонт, реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, будівництво чи придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа прийняла Верховна Рада України 12 липня у рамках реформування системи інституційного догляду та виховання дітей. Загальний обсяг цієї субвенції становить 277,7 млн. грн.

Проект постанови КМУ про порядок та умови надання виділених коштів на сьогодні вже підготовано. Орієнтовно їх підпишуть у середині вересня. До того часу районні адміністрації та міськвиконкоми мають належним чином дослідити потребу у житлі зазначених категорій, наголосив Сергій Овчаренко.

Отримані з районів, міст пропозиції будуть опрацьовані обласною комісією, затвердженою розпорядженням облдержадміністрації, яка за результатами розгляду визначатиме спрямування державних коштів.

Відзначимо, нині в області, за інформацією Служби у справах дітей ОДА, на квартирному обліку перебуває понад 500 осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 18 до 23 років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x