Вибори голови Чорнобаївської райради перенесли на наступну сесію

Вибори голови Чорнобаївської райради перенесли на наступну сесію

Днями провели пленарне засідання 19-ої сесії Чорнобаївської районної ради сьомого скликання. На засідання прибули 21 депутат із 34. Одноголосно головуючим на сесії було обрано депутата районної ради Віталія Переузника. Про це «Нова Доба» дізналася в Чорнобаївській РДА.

До порядку денного роботи сесії планувалося включити 30 питань. Однак деякі з них було знято й перенесено. Зокрема, звіт директора комунального підприємства теплових мереж та інвестиційної програми розвитку підприємства не розглянули через відсутність його керівника.

Натомість одноголосно внесли до порядку денного не менш важливі і актуальні питання: про зміни до програми розвитку системи лікувально¬-профілактичної допомоги хворим нефрологічного профілю на 2014¬−2017 роки – виділення додаткових коштів та про утримання зелених насаджень в охоронних зонах повітряних електропередач та безперешкодний доступ працівників РЕМу до обрізання гілля.

Розглядаючи перше питання – обрання голови районної ради – депутат Володимир Бреус на посаду очільника райради запропонував кандидатуру депутата Надії Квітки (фракція «Батьківщина»). Однак через те, що її кандидатура не обговорювалася на засіданнях комісій та президії, а лише внесена безпосередньо на сесії, депутати вирішили через недотримання норм регламенту перенести обрання голови районної ради на наступну сесію.

Серед наступних питань – найактивніше обговорювалося про добровільне об’єднання територіальних громад. Про важливість дієвих кроків щодо об’єднання наголосив депутат райради Микола Джулай та для аргументації навів приклад Олевської ОТГ, яка від держави за півроку отримала 28 мільйонів субвенції і сьогодні є найбільшою територіальною громадою в Україні. До речі, всі 34 сільські ради до об’єднання були дотаційні, тобто, не прибуткові…

Він наголосив, що на сьогодні є всі передумови, щоб створити потужну об’єднану Чорнобаївську громаду, до якої увійдуть селищна і сільські ради, окрім Іркліївської і Мельниківської, які вже пройшли підготовчі юридичні етапи щодо об’єднання і чекають повідомлення ЦВК про дату проведення виборів.

У ході подальшої роботи депутати районної ради оперативно ухвалили низку програм, затвердили зміни до рішень та районного бюджету, розглянули низку питань, що стосуються управління майном комунальної власності, роботи районної ради.

Зокрема, ухвалено програму розвитку водойм рибного господарства; відшкодування компенсації за перевезення окремих пільгових категорій громадян – введення талонів на безкоштовний проїзд для жителів району, які мають право на пільги; районну цільову програму «Запобігання виникнення захворювання свиней африканською чумою та утворення резервного фонду матеріально-технічних засобів на випадок виникнення вогнища захворювання на 2017−2019 роки»; районну програму «Вчитель» на 2017−2021 роки тощо.

Одноголосно вирішено виплатити одноразову грошову допомогу в сумі 20 тисяч гривень сім’ї померлого учасника АТО Юрія Григоровича Степаненка.

Схвалено текст звернення депутатів райради до Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів, обласних рад щодо підтримки законопроектів №5561 та №5562, що дозволить сформувати цивілізований ринок вживаних автомобілів в Україні, збільшити надходження до бюджету та детінізувати автомобільну галузь.

Згідно з порядком денним голова райдержадміністрації Сергій Джоболда прозвітував про підсумки економічного і соціального розвитку Чорнобаївського району в 2016 році та І півріччі 2017 року.

Окремі депутати порушили питання ремонту доріг, зокрема, в Оржицькому напрямку та наголосили на необхідності відновлення роботи ліній дротового радіомовлення, які обірвалися під час буревію. Ці питання взяли на контроль.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x