«Доступними ліками» в Черкасах скористалися понад 21 тисяча містян

«Доступними ліками» в Черкасах скористалися понад 21 тисяча містян

Від 7 квітня 2017 року медична галузь міста Черкаси через поліклініки реалізує державну програму «Доступні ліки». Як інформують у міському інформаційно-аналітичному центрі медичної статистики та здоров’я, станом на 18 серпня лікарі черкаських поліклінік виписали 44 378 пільгових рецептів для 21 557 осіб, які звернулися за медичною допомогою.

Нагадаємо, у квітні в Україні офіційно запрацювала нова урядова програма «Доступні ліки». Скористатися нею можуть пацієнти із серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою та діабетом 2 типу. Саме ці категорії хворих за наявності рецепта від лікаря зможуть безоплатно отримати необхідні їм медикаменти безоплатно або ж придбати їх із незначною доплатою. Утім, йдеться лише про препарати зі списку, затвердженого Кабміном.

Нещодавно Міністерство охорони здоров’я опублікувало новий реєстр препаратів, що беруть участь в цій програмі. До оновленого реєстру ліків ввійшло 199 препаратів 43 виробників, з яких 21 виробники країн ЄС, 17 – України, 4 – Індії, 1 – Ізраїлю. Нагадаємо, що раніше у програмі брали участь 157 препаратів.

У новому реєстрі стало на 33 позиції більше для пацієнтів, які хворіють на серцево-судинні захворювання, 5 – на діабет ІІ типу, 4 – бронхіальну астму у порівнянні з попередніми місяцями.

Більш вичерпну інформацію щодо порядку дії державної програми «Доступні ліки» можна отримати на сайті МОЗ України за посиланням – http://liky.gov.ua/, http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20170727_a.html.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x