Черкаських дітей забезпечать туберкуліном та засобами для зупинки кровотеч

Черкаських дітей забезпечать туберкуліном та засобами для зупинки кровотеч

Дітей в обласному центрі забезпечать туберкуліном, за допомогою якого маленьких черкасців діагностуватимуть на рівень первинного спалаху туберкульозу. Це рішення ухвалили на сьогоднішньому засіданні виконкому Черкаської міської ради. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту «Вичерпно».

За словами директора департаменту охорони здоров’я ЧМР Олега Стадника, держава ось уже 5 років як припинила закупівлю туберкуліну і розподіл його по всій території України. Відповідно, такі функції покладено на органи місцевого самоврядування.

– Туберкулінодіагностика – це не виявлення відкритих форм туберкульозу, це не додаткові способи лікування. Це моніторинг первинного рівня контакту в дитини спалаху туберкульозної палички. Це дуже важливо для того, щоб робити попереджувальні профілактичні заходи, – сказав Олег Стадник.

Крім того, на засіданні виконкому ухвалили проект рішення «Про затвердження міської програми забезпечення закладів охорони здоров’я виробами медичного призначення з гемостатичною дією у 2018 – 2020 роках».

– Ми пропонуємо передбачити кошти на закупівлю гемостатичних бинтів для того, щоб і в школах, і в приймальних відділеннях була можливість своєчасної зупинки кровотеч, – сказав Олег Стадник.

Крововтрати посідають 5 місце в усій структурі смертності. За статистикою, протягом 2016 року у Черкасах було зареєстровано 20,5 тисяч травм, отруєнь і інших наслідків шкідливого впливу. Серед дітей – 6 тисяч, підлітків – 792 випадки. У 140 нещасних випадках невиробничого характеру наступив летальний наслідок.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x