Як правильно готувати і пити фреш?

Як правильно готувати і пити фреш?

Фреш – це свіжовичавлений сік не лише з фруктів та овочів, а й із ягід та різноманітних трав та городини. Безсумнівно, свіжі соки є дуже корисними, бо містять безліч вітамінів та корисних мікроелементів, а якщо фреш ще й із м’якоттю, то містить клітковину та пектин, які допомагають регулювати процес травлення.

Для приготування фрешу вам потрібен блендер або соковитискач і декілька фруктів чи овочів різного кольору – які вам до вподоби.

Щоб фреші приносили користь, готувати їх треба правильно і вживати в міру. Оскільки під впливом повітря фреші здатні окислюватись і втрачати свої корисні властивості, то, зрозуміло, що вживати їх потрібно відразу після віджиму. Починати пити фреші потрібно у невеликих кількостях, починаючи від 50 мл і розбавляти з водою в пропорції 1:1. Щоб краще засвоювався каротин в організмі, до фрешів з червоних, жовтих та помаранчевих овочів слід додати 50 г олії, або заїсти напій чимось жирним. Деякі фреші рекомендують розбавляти яблучним соком в пропорції 1:2.

Слід пам’ятати ще одну річ: свіжі соки містять велику кількість органічної кислоти. Насамперед це стосується фруктів та ягід. Ці кислоти можуть негативно вплинути на нашу травну систему і можуть мати жовчогінну дію. Фреші не рекомендують вживати людям з гастроентерологічними захворюваннями та малим дітям, особливо до року. Кислі соки протипоказані при виразковій хворобі та загостреннях гастриту чи панкреатиту. Фреші не можна пити під час чи одразу після їжі. Цукор, який у великій кількості міститься у фруктах, сприяє процесам бродіння і може спричинити дискомфорт у шлунку. Попри те, що найкращий час для засвоєння фрешу – перша половина дня, пити соки на сніданок натщесерце дієтологи не рекомендують.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x