Незабаром граничний термін сплати податку на майно

До 29 серпня 2017 року включно мають сплатити відповідний податок власники нерухомості, землевласники та власники транспортних засобів, що оподатковуються, які отримали до 1 липня 2017 року від органів ДФС податкові повідомлення-рішення про нараховану до сплати суму податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного та земельного податку.

Головне управління ДФС у Черкаській області, у зв’язку із численними запитаннями платників, підготувало спеціальний базовий вебінар, перегляд якого буде доречним саме зараз, коли до граничного терміну залишився час.
Вебінар складається з трьох частин – за кількістю податків, які складають податок на майно.
У першій частині дивіться про обов’язки, права і відповідальність органів ДФС та платників податку на майно; дещо про справляння податку на нерухоме майно та все про транспортний податок – 2017.

Посилання на відео: https://www.youtube.com/watch?v=TzBXnDxpPZ8 Тези з відповідями на запитання та додаткові матеріали завантажуйте за посиланням: http://ck.sfs.gov.ua/anonsi-ark/10830.html
Є додаткові питання – ставте їх у коментарях до відео або надсилайте на адресу help_payer@ukr.net

Друга і третя частини вебінару вийдуть одразу після свят. Буде висвітлено все про справляння податку на нерухомість та земельного податку у 2017 році, відповіді на запитання платників, розгляд конкретних прикладів.

Для платників транспортного податку наводимо відповіді на 4 питання учасників вебінару.
1) Якщо авто придбано серед року – як платити податок? – Щодо об’єктів оподаткування, придбаних протягом року, податок сплачується фізичною особою-платником починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт. Податкове повідомлення-рішення надійде новому власнику після отримання ДФС інформації про перехід права власності. Податок сплачується в такому випадку пропорційно кількості місяців, які залишились до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу.

2) Як платити податок, якщо протягом звітного року термін використання легкового автомобіля досягне 5 років? – У разі спливу п’ятирічного віку легкового автомобіля протягом звітного року податок сплачується за період з 1 січня цього року до початку місяця, наступного за місяцем, в якому вік такого автомобіля досяг (досягне) п’яти років.
3) Викрадено авто – як платити податок? – В Податковому кодексі України прописано, як тут чинити. У разі незаконного заволодіння третьою особою легковим автомобілем, який є об’єктом оподаткування, транспортний податок за такий легковий автомобіль не сплачується з місяця, наступного за місяцем, в якому мав місце факт незаконного заволодіння легковим автомобілем. Такий факт в обов’язковому порядку треба підтвердити відповідним документом про внесення відомостей про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, виданим уповноваженим державним органом.
У разі повернення легкового автомобіля його власнику (законному володільцю) податок за такий легковий автомобіль сплачується з місяця, в якому легковий автомобіль було повернено відповідно до постанови слідчого, прокурора чи рішення суду. Платник зобов’язаний надати контролюючому органу копію такої постанови (рішення) протягом 10 днів з моменту отримання.

4) Авто продано за генеральною довіреністю – кому прийде податкове повідомлення – рішення? – Платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі. Тобто транспортний податок сплачує власник авто.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x