Черкаси перетворилися на кінотеатр: у місті триває «КіноШот»

Черкаси перетворилися на кінотеатр: у місті триває «КіноШот»

Фільми нон-стоп. Усе – в короткому метрі та різної тематики. Так у Черкасах уже другий день триває фестиваль короткометражного кіно «КіноШот», інформує власний кореспондент «Нової Доби».

Фестиваль короткометражного кіно відбувається у Черкасах уже вдруге. Організатори зазначають, що захід – відповідь на глядацький запит, який проявив себе ще торік, під час першого фестивалю. Тоді щодня фест відвідували понад 200 осіб. Цьогоріч кількість і фільмів на показ, і відвідувачів-любителів якісного кіно в рази більше.

Черкаси перетворилися на кінотеатр: у місті триває «КіноШот»– Стартували ми ще учора в Обласному краєзнавчому музеї із показів іноземних фільмів. Спочатку було небагато глядачів, але потім люди вже не могли пройти повз наш захід. Приїхав до нас своє короткометражне кіно презентувати Київський фестиваль короткометражних фільмів «KISFF», представниця Олександра Прокопенко, показували міжнародну конкурсну програму самого фестивалю, – каже голова організаційного комітету «КіноШоту» Віктоіря Лаврєнтьєва.

Програмний директор фестивалю, він же і член відбіркової комісії, Олександр Гусєв теж приїхав на захід уже з чітко сформованим настроєм на дискусію з глядачами.

Черкаси перетворилися на кінотеатр: у місті триває «КіноШот»– Цьогорічні фільми дуже концептуальні і картинки дуже якісні. Для відбору нам доводилося переглядати понад 100 фільмів у день – це показник того, що режисери хочуть творити і бажають свої творіння презентувати і на нашому фестивалі зокрема, – зауважив Олександр Гусєв.

Черкаси перетворилися на кінотеатр: у місті триває «КіноШот»Оцінюватиме фільми цього року чоловіче тріо кінокритиків: Ігор Грабович – кінокритик та кіножурналіст та співавтор програми «Аргумент-кіно», ведучий кіноклубу, лауреат фестивалю «Відкрита ніч», член експертної комісії при Держкіно; Ярослав Підгора-Гвяздовський – журналіст, редактор, кінооглядач, автор програм про кіно, співорганізатор та ідейний натхненник 1-го міні-кінофестивалю на тему Розстріляного відродження; Філіп Сотниченко – режисер, сценарист, співзасновник ГО «СУК» (Сучасне Українське Кіно), куратор національного кіноогляду міжнародного фестивалю сучасних мистецтв ГОГОЛЬFEST.

Черкаси перетворилися на кінотеатр: у місті триває «КіноШот»– Дуже сподобався хід із озвученням фільмів міжнародної програми, це справді виокремило «КіноШот» серед інших фестивалів, де зазвичай подають лише субтитри, а деякі фільми озвучка навіть підкреслювала, – розповів свої враження один із членів журі Ярослав Підгора-Гвяздовський.

Фільми конкурсної програми змагаються у таких номінаціях «Кращий короткометражний український ігровий фільм», «Кращий короткометражний анімаційний фільм. Міжнародна програма» та «Глядацькі симпатії». Переможців професійне журі визначить уже завтра, тоді ж і відбудеться і урочисте нагородження. А сьогодні ще триватимуть покази у Долині троянд. Там на великому екрані просто неба черкасцям та гостям фестивалю презентують українську конкурсну програму. До показів гостей розважатимуть музичним супроводом – гратиме джаз.

Анна Сакун
Фото: Олександр Рибалка

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x