У селі Богодухівка на Чорнобаївщині відбулася родинна зустріч

У селі Богодухівка на Чорнобаївщині відбулася родинна зустріч

У давнину було за обов’язок знати поіменно свій родовід від п’ятого чи, навіть, сьомого коліна. Коли людина знала свій родовід до сьомого коліна, з неї знімалися найтяжчі заклинання. Пам’ять про своїх предків була природною потребою.

− У Володимира Костовича Науменка, − розповідає бібліотекар сільської бібліотеки-філіалу села Савківка Чорнобаївського району Лідія Полубєхін, − теж виник задум створити родове дерево. А коли воно вибудувалося, захотілося коротенько розповісти про кожного з роду. Володимир Костович сумлінно збирав всі матеріали з розповідей односельчан, архівних матеріалів і надрукував книгу, з якої ми й дізналися про наш родовід до сьомого коліна.
І днями у селі Богодухівка на Чорнобаївщині відбулася довгоочікувана зустріч, на яку зібралася майже вся велика родина з усіх куточків України та зарубіжжя. В газетах про події часто пишуть, що зустріч пройшла у тісному сімейному колі. Так от ця зустріч дійсно стала єднанням поколінь дерева родів Трифончуків-Науменків та Шепелів-Слуцьких-Науменків.

Родинне свято присвятили вшануванню поважних предків і всіх сучасників, які гідно продовжують сімейні традиції та вибудовують нові. Щирі слова, міцні обійми, сердечні вітання, сльози радості і печалі – всього було на зустрічі, яка об’єднала серця нащадків родоводу, який іде від плуга, від рала і від лемеша.
− Володимиру Костовичу вивчення нашого родоводу далося нелегко, але він досяг свого. Ми пишаємося тим, що серед нас є такий талановитий і енергійний чоловік. Нехай доля шле йому добро і достаток, а віра, надія та любов будуть вірними супутниками на життєвому шляху, − завершує розмову Лідія Полубєхін.

Інна Чмихало

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x