Геннадій Бобов допоміг громаді Киселівки

Геннадій Бобов допоміг громаді Киселівки

Село Киселівка, що на Катеринопільщині, розташоване в мальовничому вибалку. Відоме воно ще з козацьких часів. Переказують, що своєю назвою село зобов’язане козаку Киселю, який оселився тут після кровопролитних боїв із татарами, вилікувавшись місцевою цілющою водою.

У ХІХ столітті село активно розвивалося – тут побудували цукроварню, два театри, земську лікарню, школу. В Киселівці на 40 гектарах вирощували троянди, з пелюсток яких виготовляли трояндове масло. На початку ХХ століття цукровий завод активно працював на експорт у країни Європи та Близького Сходу. Тут виробляли елітний рафінад блакитного кольору конічної форми. Трохи згодом при заводі побудували електростанцію, а під’єднатися до електромережі міг кожен охочий. У 1921 році завод припинив роботу, а в 1925 його розкомплектували і вивезли в Казахстан. Згодом, вже в сімдесятих роках, на базі його будівель створили Киселівський ремонтно-механічний завод, який нині вже не працює.

Школу в Киселівці побудували в 1893 році для дітей робітників, які працювали на заводі. Також тут навчали робітників різних спеціальностей для цукрової промисловості. За часів радянської влади і до 2011 року в цьому приміщенні продовжувала функціонувати школа. Навчалися у ній діти із сусідніх сіл: Ступичного, Вікниного, Капустиного, Рушківки. У грудні 2011 року приміщення школи передали в комунальну власність сільської ради. У 2012 році провели поточний ремонт приміщення і відкрили сільський клуб, у якому також розташовані сільська бібліотека та поштове відділення зв’язку.

Сільський клуб − це один із центрів села, де збирається не лише молодь, а й усі його жителі. Тут працюють гуртки аеробіки та спортивної гімнастики, а також усі охочі займаються художньою самодіяльністю.

Нещодавно громада звернулася до свого народного депутата України Геннадія Бобова з проханням придбати для потреб жителів Киселівки ноутбук та підключити Інтернет.

Геннадій Борисович не відмовив у проханні, і за його підтримки в село доставили ноутбук, модем, кабель, антену. Тож тепер жителі Киселівки можуть вільно користуватися всіма можливостями, які надає всесвітня мережа.

«Приємно, коли в наш непростий час знаходяться особистості, що допомагають сільським громадам. Щира подяка Геннадію Борисовичу від усіх жителів села, молоді за небайдужість, доброту, щедрість», − говорить завідувач сільського клубу Світлана Волошина.

Сергій Лісовський

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x