Що їсти, щоб не було закрепів?

Що їсти, щоб не було закрепів?

Поодинокі закрепи найчастіше пов’язані з малорухливим способом життя, певними харчовими звичками й навіть деякими ліками. Щоб уникнути цієї проблеми, треба виробити щоденні звички, які покращують рух кишківника. Але, якщо закреп триває понад два тижні, необхідно проконсультуватися з фахівцем.

На початку дня наш організм більш сприйнятливий до певної їжі. Є маленькі хитрощі, які допоможуть прискорити травлення під час сніданку. Крім того, не забувайте пити багато води протягом дня.

1. Оливкова олія і лимон від закрепу
Перша порада настільки проста, наскільки недорога: ложка оливкової олії та лимонного соку перед сніданком. Цей засіб діє як потужний детоксикант, здатний виводити токсини, які накопичуються в нашому організмі.
Оливкова олія є одним з видів мононенасичених жирів. У поєднанні з лимоном вона діє як хороший проносний засіб, який очищає стінки кишківника, сприяючи правильному засвоєнню поживних речовин.
Щоранку вживайте половину чайної ложки (від 5 до 7 г) оливкової олії з половиною чайної ложки (5 мл) лимонного соку за півгодини до прийому їжі. Не перевищуйте цю дозу і не приймайте більше ніж чайну ложку на день.

2. Вівсянка або хліб із цільної пшениці

Клітковина має ключове значення для боротьби з закрепами. Майте на увазі, що багато зернових в супермаркетах не досить якісні. Реальний вміст клітковини в них може бути незначним. Тому уважно читайте етикетки перш ніж вибрати. Найкращим варіантом є вівсяний або житній хліб.

3. Алое вера
Натуральний напій на основі алое може зробити справжні чудеса. Для його приготування змішайте чайну ложку гелю алое (15 г) та сік двох апельсинів. За бажанням можна замінити апельсини на лимонний, грушевий сік або теплу воду.
Якщо у вас проблеми з нирками, діабет, ви вагітні або маєте проблеми зі щитоподібною залозою, не варто приймати алое вера.

4. Кефір – пробіотик
Кефір легко засвоюється, а найголовніше те, що він не змусить вас почуватися погано. Його бактерії та дріжджі утворюють фермент лактази, який поглинає лактозу. До того ж, кефір містить багато білка. Якщо ми змішаємо трохи кефіру зі свіжими фруктами, ми отримаємо дуже хороший сніданок, який допоможе запобігти закрепам.

5. Фрукти
Свіжі фрукти – завжди найкращий союзник у боротьбі з закрепами. Готуйте прості салати з різними видами фруктів, щоб додати клітковину до раціону. Найкращі для цієї мети – груша, полуниця, черешня, ананас, ківі, виноград (зі шкірою і кісточками), інжир.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x