Андрій Волошин – учасник параду на Хрещатику

Андрій Волошин – учасник параду на Хрещатику

Військовий парад із нагоди 26-ї річниці Незалежності України, який відбувся 24 серпня у Києві, видався потужним і видовищним. У ньому взяли участь близько 4,5 тисячі військовослужбовців Збройних сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, співробітників Національної поліції України. У пішому марші пройшли понад 3 тисячі бійців і ще 500 учасників військових оркестрів.
Парад транслювали усі провідні телеканали. Напевно, що з особливою цікавістю вдивлялися в екрани телевізорів жителі Млієва. Адже серед військовослужбовців, що чітко карбували крок святковим Хрещатиком був і наш земляк – учасник АТО, сержант Андрій Волошин. Він єдиний представляв Городищину на військовому параді. Йшов урочистим маршем у складі зведеного підрозділу учасників АТО – героїв, які є резервом Збройних сил України.

Андрій Волошин є ровесником незалежної України, адже також народився влітку 1991 року. Його мала батьківщина – садстанція. Закінчив школу, Городищенський аграрний колеж. Упродовж 2012-13 років проходив строкову службу в Армії. Служив у Криму, у складі полку спецпризначення внутрішніх військ «Тигр». Повернувшись додому, почав працювати у Мліївському Інституті помології ім. Л.П. Симиренка. Коли Росія пішла війною проти України, у 2014 році знову був покликаний на службу. Потрапив якраз під третю хвилю мобілізації. Служив у складі 2-ї окремої Галицької бригади, яка входить до складу Національної гвардії України. Оскільки служити треба було в зоні АТО, усім селом збирали кошти, щоб придбати йому бронежилет і шолом. Ця турбота земляків підтримувала його упродовж усього року нелегкої служби. Його гарячі місця служби – Вуглегірськ і Дебальцеве. Служив добре, був нагороджений трьома медалями – «Учасник бойових дій», «Незалежність України» ІІІ ст, «Учасник антитерористичної операції». Демобілізувавшись, повернувся на роботу до садінституту, де і тепер працює науковцем. А нещодавно довелося знову одягнути військову форму.

Андрій Волошин – учасник параду на Хрещатику

– До мене зателефонували з сільради і запропонували узяти участь у параді до Дня Незалежності, – розповідає Андрій Волошин. – Я погодився, адже хотілося побачитися з хлопцями, які пройшли АТО. Взагалі вважаю, що військова служба потрібна кожному мужчині. А участь в параді державного рівня справа дуже почесна. Упродовж місяця ми жили на базі 1-ї танкової бригади, яка розміщується у Гончарівську. Мені там дуже сподобалося – хороші умови проживання та забезпечення військовослужбовців. Старанно готувалися до параду, марширували. Чотири рази виїздили на летовище авіазаводу імені Антонова, де готувалися до параду разом з іншими підрозділами. Потім тричі проходили репетиції безпосередньо на Хрещатику. Про мою участь у військовому параді знали батьки, сім’я, родичі, друзі та колеги на роботі. Усі раділи за мене, дивилися телевізор, вдивлялися, де там я. Був дуже приємно, що мама Варвара Володимирівна приїхала до Києва, щоб на власні очі побачити парад і підтримати мене. Я з хлопцями йшли в строю резервістів зведеного підрозділу на чолі з командиром 1-ї окремої танкової бригади полковником Сергієм Маленком. Ми йшли у п’ятій лаві – після морської піхоти і десантників. Було дуже приємно, що всі багаточисленні глядачі параду надзвичайно тепло вітали учасників АТО. Для параду нам видали нову форму, в якій ми і повернулися додому.
На кітелі в Андрія Волошина засяяли ще дві нові медалі – «Учасник військового параду 2017 року» та «Учасник АТО». Також військова частина виписала клопотання про присвоєння йому звання старшого сержанта. Ось такі герої живуть поряд з нами.
Особливістю нинішнього параду стало те, що разом з українськими військовослужбовцями Хрещатиком пройшли підрозділи із Великої Британії, Грузії, Канади, Литви, Молдови, Польщі, США, а також знаменні групи Латвії, Румунії, Естонії, 230 військовослужбовців НАТО.

Володимир Чос

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x