У селі на Уманщині відкрили пам’ятник Героям Небесної Сотні та загиблим в АТО

У селі на Уманщині відкрили пам’ятник Героям Небесної Сотні та загиблим в АТО

Новітня історія України списана кров’ю Героїв Небесної Сотні та учасників антитерористичної операції, серед яких є багато уродженців Уманщини. Вшанувати їх вирішила громада села Кочержинці, де днями урочисто відкрили пам’ятний знак героям Небесної сотні, воїнам-захисникам та всім борцям за незалежність України. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської ОДА.

Серед присутніх – громада села, учасники АТО, активісти Майдану, депутати місцевого та районного рівня, сільські голови. У заході взяла участь і керівник апарату районної державної адміністрації Наталія Сиротюк.

Пам’ятний знак має вигляд розгорнутої книги, в якій зібрана історія боротьби українського народу за свою свободу і справедливість. Кошти на нього виділила Кочержинська сільська рада, благоустрій території здійснили місцеві небайдужі люди.

Відкрити знак доручили голові Уманської міськрайонної спілки учасників АТО Юрію Рижаку, активному учаснику дій на Майдані Юрію Приліпі та жителям села, які відстоювали незалежність і свободу нашої держави.

Пам’ятник освятив священик, а світлу пам’ять героїв, які віддали своє життя у боротьбі за незалежність України, вшанували хвилиною мовчання. Цей пам’ятник – це подяка захисникам за мирне небо. Революція Гідності, війна на сході показали, що в Україні живуть справжні чоловіки, справжні патріоти своєї Батьківщини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x