Фільмами, концертами та модними дефіле дивував Канівський кінофестиваль

Фільмами, концертами та модними дефіле дивував Канівський кінофестиваль

Перегляд цікавих кінострічок, виступи оригінальних українських гуртів, модні дефіле та майстер-класи зі сценарної та операторської роботи – з 25 по 27 серпня у Каневі проходив ІІ Канівський міжнародний кінофестиваль імені Олександра Довженка. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міської ради.
Відкривав захід Канівський міський голова Ігор Ренькас.

Фільмами, концертами та модними дефіле дивував Канівський кінофестиваль – Минулого року, започатковуючи кінофестиваль, ми переживали, чи вистачить снаги продовжити ідею, чи матимемо достатню кількість робіт, – зізнався очільник міста. – Сьогодні ми з упевненістю заявляємо, що енергія організаторів не зменшилася. Вони здатні працювати ще багато років, щоб давати можливість широкому загалу кінорежисерів показувати сучасне бачення світу через мистецтво кіно.

До слова, цього року для участі у Канівському кінофестивалі надійшли 134 заявки із різних куточків України: Одеси, Кривого Рогу, Дніпра, Харкова, Києва, Луцька, Львова, Рівного, Кам’янця-Подільського тощо. Уперше цьогоріч було представлено кінострічки від канівських митців. До конкурсної програми увійшли 34 фільми.

В ході відкриття порадував гостей заходу неповторний виступ акапельного гурту «Esthetic Voice».

Фільмами, концертами та модними дефіле дивував Канівський кінофестиваль Продовжилися розваги на набережній міста, де відбувся концерт за участі столичних гуртів «JOIRA», «While Alive» та вінницького колективу, що підкорив серця канівців ще минулого року, «Не лізь, бо вб’є». Потому на тих, кому не спиться, ще чекав перегляд кінострічок позаконкурсної програми.

Другий день фестивалю, окрім перегляду фільмів, що претендують на перемогу, запам’ятався глядачам показом колекцій одягу. Започаткована минулого року традиція прижилася. Цьогоріч канівські красуні демонстрували як колекцію сучасного одягу від столичних дизайнерів, так і ретро-костюми, які використовувалися під час зйомок відомих українських стрічок, та експонати українського традиційного вбрання. «Родзинкою» модного дефіле став показ традиційного весільного вбрання з різних регіонів України.

А надвечір всі знову перемістилися на набережну Дніпра, де цього разу проходила молодіжна дискотека Global dance Open Air.

Також протягом цих днів гостей фестивалю запрошували на перегляд виставок канівської мисткині Любові Миненко, VII-го Міжнародного скульптурного симпозіуму та екскурсію «Довженківський обрій», в ході якої гості мали змогу оглянути місця, де знімалися відомі Довженкові фільми, зокрема, «Поема про море», «Вечір напередодні Івана Купала», «Легенда про княгиню Ольгу», «Молитва за гетьмана Мазепу» та відвідати будинок, в якому проживала знімальна група тощо.

Після насичених вихідних настав час визначати цьогорічних лауреатів ІІ-го Канівського міжнародного кінофестивалю.

У номінації «Ігрове кіно» перше місце посів фільм «Одного разу в Одесі» (режисер Владек Занковський), який ще отримав сертифікат від компанії Letter to Fest на безкоштовну подачу свого фільму на 20 міжнародних кінофестивалів; друге місце – «Зірка Давида» (реж. Євген Кошин); третє – «Клуб невдах» (реж. Олександр Онуфрієв). У номінації «Документальний фільм» на першому місці кінострічка «У відриві» (реж. Сергій Волков, Аліна Костонович); на другому – «Повітряні захисники України» (реж. Дмитро Пономарьов); на третьомуу – «Дойна на ножі» (реж. Майк Кауфман-Портніков). У номінації «Анімаційний фільм»: перше місце – робота «Мишко та Місячна Дзвінка – гвинтик для дідуся» (реж. Людмила Ткачикова), Друге – «Дякуємо за шанс розквітнути знову. Вірмени» (реж. Андрій Лідаговський, Барберян Андранік); Третє – «Маклена Граса» (реж. Ігор Барсегян). У номінації «Музичний фільм» перше місце «Не відпускай» (реж. Сергій Пудіч); друге – «Флюгери» (реж. Михайло Озеров); третє – «Люблю музей» (реж. Віктор Булига). Відзнаку у спеціальній номінації «Фільми про АТО» отримала режисер Катерина Стрельченко за кінострічку «Піски. Лицарі неба».

І, зрештою, гран-прі цьогорічного Канівського міжнародного кінофестивалю імені Олександра Довженка здобув режисер Олександр Биков за роботу «Зсередини». Він отримав статуетку кінофесту та приз у розмірі 12 тис.грн. від спонсора ПАТ «Укргідроенерго». Окрім того, грошову премію у сумі 7 тис.грн. від благодійного фонду «Урожай-громаді» отримав режисер Євген Козак за фільм про Шевченка. А Українська громадська рада привітала наймолодшого учасника кінофестивалю Ірину Давиденко – студентку Канівського коледжу культури і мистецтв – призом у розмірі 5 тис.грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x