Місцева влада Червоної Слободи спрямувала на розвиток майже 4 мільйони гривень

Місцева влада Червоної Слободи спрямувала на розвиток майже 4 мільйони гривень

Кошти пішли на розвиток інфраструктури населеного пункту, підтримку закладів соціальної сфери, субвенції на реалізацію районних програм, стипендії найкращим учням та спортсменам, а також на матеріальну допомогу жителям села. Про це «Сільським обріям» повідомила сільський голова Зінаїда Михайленко.

Понад півтора мільйона на інфраструктуру
Цьогоріч місцевим владцям задля створення комфорту жителів села довелося вирішувати питання ремонту доріг загального користування не лише місцевого значення, а й державних. Ми вже писали на сторінках газети, що з місцевого бюджету, на умовах співфінансування з районним та обласним, було спрямовано півмільйона гривень на ремонт ділянки дороги Р-10 Канів-Чигирин-Кременчук, що проходить селом.
– Ще понад мільйон гривень витратили на ремонт доріг місцевого значення та реконструкцію вуличного освітлення, – розповідає сільський голова. – Зокрема, завершили освітлення 20 вулиць і наразі на стадії розробки проекти на освітлення вулиць в мікрорайоні «Комуна». Виконали поточний ремонт дорожнього покриття вулиць Небесної Сотні, Рибальській та частини вулиці Байди Вишневецького. Зараз почали ремонтувати дороги в районі новобудов.

Півмільйона субвенції на підтримку закладів соцсфери та районних програм
Це, зокрема, програми підтримки місцевої пожежної охорони та фізичної культури та спорту.
– Окрім того, ми спрямували 200 тисяч гривень на ремонт операційного блоку та дитячого відділення Черкаської ЦРЛ та 30 тисяч на відшкодування ліків пільговим категоріям Центру ПМСД, – зауважує Зінаїда Михайленко.
До речі, рішенням сесії сільської ради, яка відбулася у серпні, місцеві депутати спрямували 280 тисяч гривень на поточний ремонт їдальні в Червонослобідській ЗОШ №2, а попередньо ще 95 тисяч на ремонт огорожі в ЗОШ №1.

Ремонти в дитячих садках потягли на 1,2 мільйона гривень
Наразі місцева влада проводить капітальний ремонт покрівлі в ДНЗ «Колосок». Його планують завершити до 10 вересня. Поки ж діти можуть відвідувати два інші дитячі садки. Опісля покрівлі візьмуться за утеплення приміщення та ремонт відмостки. В ДНЗ «Троянда» завершують ремонт групового приміщення. В планах – утеплити покрівлю в ДНЗ «Дніпряночка». Там добігає кінця реконструкція вузлів обліку газу. Окрім того, відремонтували фойє будинку культури та фасад сільської ради.

230 тисяч спрямували на матеріальну допомогу жителям села
– Це кошти на лікування жителів села, які знаходяться в скрутному матеріальному становищі, фінансова допомога учасникам антитерористичної операції, учасникам бойових дій, стипендії дітям, які мають високі досягнення в навчанні та спортивні досягнення, – зазначає сільський голова.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x