Півтора мільйона сіянців сосни вирощують у Ліплявому

Півтора мільйона сіянців сосни вирощують у Ліплявому

Ліплявський лісорозсадник – це місце, де народжуються майбутні ліси Золотоніського лісгоспу. Він є базовим, адже забезпечує посадковим матеріалом усі структурні підрозділи підприємства. Кожен сіянець тут плекають та доглядають, як немовля, аби згодом виростити могутній ліс для нащадків. Основну площу займає сосна звичайна, адже є головною лісоутворюючою породою цього краю. Окрім того, тут вирощують сіянці акації білої, горіха грецького, дуба червоного, клена гостролистого. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

«Цього року ми засіяли 1,4 га основних лісоутворюючих порід і на весну плануємо виростити близько півтора мільйона сіянців, аби забезпечити потреби лісгоспу під час лісокультурної кампанії вже наступної весни. Ми сумлінно працюємо над тим, аби створювати стійкі високопродуктивні насадження – це наше головне завдання», – зазначає директор Золотоніського лісгоспу Микола Бас.

Загалом вирощування якісного посадкового матеріалу це надзвичайно клопітка робота, яка потребує чимало часу та зусиль. Найперше, необхідно зібрати насіння, підготувати грунт, внести добрива. З появою перших сіянців необхідно регулярно за ними доглядати. Чималих клопотів лісівникам додають бур’яни та засуха.

«Для того, аби виростити високоякісні сіянці, необхідно дотримуватись всіх технологій, адже сосна надзвичайно вибаглива у вирощуванні. Важливу роль також відіграють своєчасні догляди, як ручні, так і механізовані. У спекотні літні періоди ми використовуємо систему крапельного поливу, яка дозволяє зволожувати грунт та забезпечує ріст рослин», – розповідає лісничий Ліплявського лісництва ДП «Золотоніське лісове господарство» Олександр Чаруха.

Окрім основних лісоутворюючих порід на розсаднику вирощують й новорічні ялинки. Традиційно ліплявські зелені красуні користуються великим попитом. Тож цього року сіянцями сосни кримської засадили площу в понад 1 гектар.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x