Черкаський пам’ятник сантехніку – у рейтингу найнезвичніших

Черкаський пам’ятник сантехніку – у рейтингу найнезвичніших

Пам’ятник водопровіднику визнали одним із найнезвичніших в Україні. Рейтинг нестандартних витворів мистецтва опублікувала українська редакція міжнародного журналу «Marie Claire» («Марі Клер»). Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Скульптуру навпроти входу в будівлю комунального підприємства «Черкасиводоканал», що на вулиці Гетьмана Сагайдачного, 12, встановили до його 90-річного ювілею в 2004 році. Це – збірний образ сантехніка, який подає воду і працює на водоканалі. Він – у кашкеті й із ключами. Поруч із ним – люк із написом: «Воду вам я подав». Над його створенням працював скульптор Владислав Димйон. Пам’ятник був відлитий із 26 зношених чавунних труб.

До рейтингу включили також пам’ятники: «жабі» (заздрості) у Бердянську, галушці в Полтаві, бабусі з насінням у Горішніх Плавнях, огіркові в Ніжині, дітям-ласунчикам у Сумах, кавунові у Голій Пристані на Херсонщині, туристичному наплічникові у Львові, Пікассо у Львові, стоптаним черевикам у Києві, жіночій білизні у Києві та закоханим ліхтарям також у Києві.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x