Здорові сніданки з яблук

Здорові сніданки з яблук

Якщо забажаєте приготувати на сніданок щось смачне і корисне, радимо звернути увагу на страви з яблук.

Вівсяна каша з яблуками в духовці
Вівсяні пластівці – 10 ст. л., мелена кориця – 1 ч. л., родзинки – 2,5 ст. л., яблука – 2 шт., молоко – 600 мл.
1. Розігріти духовку до 180 ° C.
2. Змішати вівсяні пластівці, корицю і родзинки разом із молоком у великій жаростійкій посудині.
3. Яблука помити, видалити серцевину і нарізати на шматочки. Додати до вівсянки.
4. Запікати близько 30 хвилин у духовці, щоб молоко повністю увібралося.

Вівсяна каша з грушами і яблуками
Волоські горіхи – півсклянки, яблука – 2 шт., груші – 2 шт., цукор – ¼ склянки, вівсяні пластівці –1,5 склянки, вершки – 4 ст. л., сіль, цукор, 3 склянки води.
1. Волоські горіхи підсушити в духовці або на сковороді. Відкласти охолоняти.
2. Змішати яблука, груші, цукор і 1 столову ложку холодної води в каструлі на середньому вогні. Довести до кипіння і зменшити вогонь до мінімуму. Готувати, помішуючи, 10 хвилин. Фрукти повинні стати м\’якими.
3. Тим часом довести 3 склянки холодної води до кипіння в каструлі на сильному вогні. Додати вівсянку і сіль, довести до кипіння. Зменшити вогонь до середнього. Готувати, помішуючи дерев\’яною ложкою, 5 хвилин або поки каша не загусне. Зняти з вогню, накрити і дати постояти ще 5 хвилин.
4. Додати три чверті фруктової суміші, перемішати. Викласти кашу в миски. Посипати рештою суміші з фруктів. Полити вершками і подавати.

Німецька сирна запіканка з яблуками
Кислі яблука – 750 г, вершкове масло – 100 г, цукор – 150 г, яйця – 4 шт., сир – 600 г, манна крупа – 4 ст. л.
1. М\’яке вершкове масло розтерти з цукром, по одному додати жовтки, щоразу перемішуючи.
2. Потім додати сир і манну крупу, добре розім\’яти виделкою.
3. Збити яєчні білки в пишну піну, акуратно додати в сир.
4. Яблука почистити і вирізати серцевину. Розрізати кожне яблуко на 8 частин, скласти в змащену маслом форму для запікання і посипати кількома ложками цукру.
5. Зверху розподілити сирну масу.
6. Запікати в розігрітій до 200 ° С духовці 50 хвилин. Перед подачею остудити.

Запечені яблука з родзинками і горіхами
Яблука – 4 шт., мед – 4-8 ч. л., запарені родзинки – 2 ст. л., горіхи – 2 ст. л., кориця – 2 ч. л., вода.
1. Яблука помити, зрізати верхівки з хвостиком. Акуратно вирізати серцевину гострим маленьким ножем.
2. Наповнити яблука медом, горіхами, родзинками і корицею, за бажанням прикрити зрізаними верхівками.
3. Викласти яблука в глибоку форму для запікання, налити 1–2 см води.
4. Запікати при 200 С, поки яблука не стануть м\’якими, близько 15–20 хвилин.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x