ЗДОРОВ'Я


Новина із категорії: Здоров'я, RSS

Роздрукувати        Друкована версія

Здорові сніданки з яблук

Дата: 31-08-2017, 15:05.

Здорові сніданки з яблук Якщо забажаєте приготувати на сніданок щось смачне і корисне, радимо звернути увагу на страви з яблук.

Вівсяна каша з яблуками в духовці
Вівсяні пластівці – 10 ст. л., мелена кориця – 1 ч. л., родзинки – 2,5 ст. л., яблука – 2 шт., молоко – 600 мл.
1. Розігріти духовку до 180 ° C.
2. Змішати вівсяні пластівці, корицю і родзинки разом із молоком у великій жаростійкій посудині.
3. Яблука помити, видалити серцевину і нарізати на шматочки. Додати до вівсянки.
4. Запікати близько 30 хвилин у духовці, щоб молоко повністю увібралося.

Вівсяна каша з грушами і яблуками
Волоські горіхи – півсклянки, яблука – 2 шт., груші – 2 шт., цукор – ¼ склянки, вівсяні пластівці –1,5 склянки, вершки – 4 ст. л., сіль, цукор, 3 склянки води.
1. Волоські горіхи підсушити в духовці або на сковороді. Відкласти охолоняти.
2. Змішати яблука, груші, цукор і 1 столову ложку холодної води в каструлі на середньому вогні. Довести до кипіння і зменшити вогонь до мінімуму. Готувати, помішуючи, 10 хвилин. Фрукти повинні стати м'якими.
3. Тим часом довести 3 склянки холодної води до кипіння в каструлі на сильному вогні. Додати вівсянку і сіль, довести до кипіння. Зменшити вогонь до середнього. Готувати, помішуючи дерев'яною ложкою, 5 хвилин або поки каша не загусне. Зняти з вогню, накрити і дати постояти ще 5 хвилин.
4. Додати три чверті фруктової суміші, перемішати. Викласти кашу в миски. Посипати рештою суміші з фруктів. Полити вершками і подавати.

Німецька сирна запіканка з яблуками
Кислі яблука – 750 г, вершкове масло – 100 г, цукор – 150 г, яйця – 4 шт., сир – 600 г, манна крупа – 4 ст. л.
1. М'яке вершкове масло розтерти з цукром, по одному додати жовтки, щоразу перемішуючи.
2. Потім додати сир і манну крупу, добре розім'яти виделкою.
3. Збити яєчні білки в пишну піну, акуратно додати в сир.
4. Яблука почистити і вирізати серцевину. Розрізати кожне яблуко на 8 частин, скласти в змащену маслом форму для запікання і посипати кількома ложками цукру.
5. Зверху розподілити сирну масу.
6. Запікати в розігрітій до 200 ° С духовці 50 хвилин. Перед подачею остудити.

Запечені яблука з родзинками і горіхами
Яблука – 4 шт., мед – 4-8 ч. л., запарені родзинки – 2 ст. л., горіхи – 2 ст. л., кориця – 2 ч. л., вода.
1. Яблука помити, зрізати верхівки з хвостиком. Акуратно вирізати серцевину гострим маленьким ножем.
2. Наповнити яблука медом, горіхами, родзинками і корицею, за бажанням прикрити зрізаними верхівками.
3. Викласти яблука в глибоку форму для запікання, налити 1–2 см води.
4. Запікати при 200 С, поки яблука не стануть м'якими, близько 15–20 хвилин.





Теги: черкаси, черкаська область, сніданок, яблука, здоров’я, вітаміни


Черкаси наживо

День пухнастих та вусатих. 17 лютого частина Європи відзначаэ День котів. Журналісти познайомили глядачів із колоритними черкаськими чотирилапими.
Після танення снігу деякі черкаські вулиці перетворюються на ставки. На незаасфальтованих ділянках утворюються глибокі ями. Така ситуація виникла й
Поет із Ковалівки ...
Володимир Даник, RSS
Про свято Стрітення ...
Сергій Мошенський, RSS
Пісні чужої війни ...
Владислав Бедринець, RSS
Про кохання від мами ...
Юлія Фомічова, RSS
o
o
o
o
o
o
o
o
o
o