Готуємо перекус для школярика

Готуємо перекус для школярика

Діти шкільного віку повинні їсти не менше 3–4 разів на день, тому важливо, щоб школяр мав змогу не тільки пообідати в шкільній їдальні, а й перекусити чимось легким та поживним.

Родзинки та горішки (арахіс, мигдаль, фундук, грецькі та кедрові, чищене насіння соняшника та гарбуза – зручно і корисно. Покладіть горішки в одноразовий паперовий стаканчик із кришкою.
Фрукти: банани, мандарини, яблука, груші, персики, абрикоси. Сухофрукти також стануть чудовим перекусом у школі.
Нарізана соломкою морква – хороший снек для осінньої пори. Овочі зручно класти в одноразові пакетики з лінійними защіпками.
Яблучне пюре або натуральний йогурт у пластмасовій склянці з кришкою і з пластмасовою ложечкою – корисно і смачно. Кондитерські вироби можуть бути теж корисними: бананові кекси, кекси з моркви, домашнє вівсяне печиво з горіхами, родзинками, медом.
Канапки краще зробити з відварним чи приготованим на пару м’ясом курки і зеленим салатом, ніж із ковбасою. Для дитячих бутербродів найкраще підійде цільнозерновий хліб.

Обов’язково давайте школяреві пляшечку чистої питної води без газу. Газована вода і покупні соки не є безпечними для здоров’я дитини.
Для дітей велику роль відіграє упаковка! Ланч-бокс для бутербродів з героєм улюбленого мультфільму чи яскрава паперова упаковка не тільки покращать апетит, але й стануть предметом гордості.
Нагадуйте дитині, що перед їжею обов’язково слід мити руки. Доречним буде дати школяреві вологі антибактеріальні серветки на випадок, якщо помити руки буде ніде.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x