Влада Черкас провела діалог із представниками малого бізнесу

Влада Черкас провела діалог із представниками малого бізнесу

Вчора у приміщенні Черкаського міськвиконкому відбулась спільна зустріч міської влади з представниками малого бізнесу. У процесі діалогу присутні висловили свої бачення та пропозиції щодо здійснення підприємницької діяльності у Черкасах. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської міськради.

Таке обговорення тривало в рамках підготовки проектів регуляторних актів «Про затвердження Положення про розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності в м. Черкаси» та «Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 05.04.2012 № 3-753 «Про затвердження схеми розміщення тимчасових споруд в м. Черкаси та внесення змін до рішень Черкаської міської ради». А ще – у зв’язку з необхідністю розробки тесту малого підприємництва.

Заступник міського голови Геннадій Шевченко розповів, що у Черкаській міській раді оформлено 724 паспорти-прив’язки на діючі тимчасові споруди.

Під час обговорення представники бізнесу озвучили свої очікування від влади, а саме: прозорості умов для ведення комерційної діяльності, поетапності у запровадженні реформ та стабільності курсу. Тоді як міська влада прагне, аби бізнес поповнював бюджет Черкас та приносив соціальну користь для його жителів.

Підприємець Світлана Лисак позитивно відзначила таку зустріч, наголосивши, що усі питання потрібно вирішувати шляхом конструктивного діалогу та компромісів.

Також акцентувала, що доцільно введення мораторію на розміщенні нових тимчасових споруд у Черкасах, допоки не буде наведено лад з наявними об’єктами.

А от підприємець Олександр Шматко запропонував міській владі самостійно визначити перелік вільних місць, де дозволено розміщувати тимчасові споруди і виставити їх на відкритий аукціон. Таким чином охочі мати свій комерційний павільйон у Черкасах матимуть рівні умови.

Також під час обговорення прозвучали пропозиції встановити суворіші штрафи за самовільне встановлення кіосків.

Геннадій Шевченко поділяє думки присутніх, зауваживши, що, на жаль, серед окремих суб’єктів господарювання вже відпрацьований механізм зі зведення незаконних споруд у стислі строки.

– Вночі чи у вихідні зводиться каркас, заливається бетон і оперативно обшиваються стіни. Тож, аби демонтувати таку споруду, згодом – потрібно звертатись вже до суду, бо це вже повноцінне майно, – розповів Геннадій Юрійович.

Водночас зауважив, що позиція міської влади чітка і зрозуміла: бізнес має працювати легально і чесно. Це питання міський голова Анатолій Бондаренко тримає на особистому контролі.

Для охочих слідувати нормам закону – з боку міської влади буде надано всебічне сприяння і підтримка, зокрема, щодо оформлення необхідних документів. Тоді як власники незаконних споруд, які відмовляються працювати у правовому полі повинні будуть самовільно чи примусово демонтувати свої кіоски.

Заступник міського голови зазначає, що відповідна робота активізувалась з приходом нового керівника – Віталія Косяка – на посаду начальника управління інспектування, яке займається виявленням та демонтажем незаконних об’єктів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x