На цьому тижні задощить та похолодає

На цьому тижні задощить та похолодає

Як повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань, в цьому році осінь нагадала про себе вже в кінці серпня, коли середній температурний фон складав лише +14° і відповідав середині вересня.
З припиненням спеки, відчутним охолодженням грунту та завдяки дощам, покращали умови для отримання сходів вже посіяного озимого ріпаку, сівба якого триває з 7 серпня.

Через підвищення вологості повітря та дощі, погіршилися умови для підсихання кошиків соняшнику і качанів кукурудзи, які через ранні строки сівби та значно більшу кількість накопиченого тепла нинішнього вегетаційного періоду, на більшості площ завершили вегетацію на 2−3 тижні раніше звичайного. Температура води в р. Дніпро на ранок 4 вересня становить +19º. Хоча вода прохолодна, проте ще відповідає купальному сезону. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

За прогнозом синоптиків, сьогодні погоду Черкащини формує холодний атмосферний фронт із заходу, очікуються дощі, місцями по області сильні, у дощах погіршення видимості до 1−2 км. Гроза, місцями по області град та шквали 17−22 м/с.
До кінця робочого тижня нестійкий характер погоди з короткочасними дощами збережеться. Температура повітря вночі 7..12º, вдень 15..20º.
Віталій Постригань також додав, для першого місяця осені характерний початок перебудови атмосферних процесів з літніх на зимові, тому погода стає більш нестійкою, з частими «вторгненнями холоду».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x