Формування податкового кредиту платниками, які отримують рахунки за послуги з водопостачання та водовідведення

У зв’язку з численними останнім часом зверненнями платників ПДВ про формування податкового кредиту без отримання податкової накладної за послуги, вартість яких визначається за показниками приладів обліку, у т.ч. за послуги з водопостачання та водовідведення, головне управління ДФС у Черкаській області роз’яснює, що в даному випадку достатньо рахунку в якому виказано загальну суму платежу, суму податку та податковий номер продавця.

Так, пунктом 201.11 статті 201 Податкового кодексу України визначено, що підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту без отримання податкової накладної, також є рахунок, який виставляється платнику податку за послуги зв’язку, інші послуги, вартість яких визначається за показниками приладів обліку, що містять загальну суму платежу, суму податку та податковий номер продавця, крім тих, форма яких встановлена міжнародними стандартами.
Таким чином, отримані платниками рахунки за послуги з водопостачання та водовідведення, які містять загальну суму платежу, суму податку та податковий номер продавця є підставою для формування податкового кредиту.
Якщо платником ПДВ у періоді виникнення права на податковий кредит помилково не були включені до складу податкового кредиту, суми ПДВ на підставі таких рахунків, то такий платник зазначені суми податку, може включити до складу податкового кредиту шляхом подання за звітний період, в якому виникло таке право, уточнюючого розрахунку (з урахуванням строків давності, передбачених ст. 102 Податкового кодексу України).

Роз’яснення з зазначеного питання викладено в листі Державної фіскальної служби України від 23.12.2016 №40753/7/99-99-15-03-01-17 «Щодо формування податкового кредиту з ПДВ»: http://sfs.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/listi-dps/70680.html

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x