Канівські депутати підтримали зміни до генерального плану міста

Канівські депутати підтримали зміни до генерального плану міста

Рішення «Про затвердження містобудівної документації «Внесення змін до генерального плану міста Канева Черкаської області» і «Про затвердження плану зонування території (зонінгу) м.Канева» були ухвалені на останньому засіданні сесії, що пройшла в четвер, 31 серпня. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської ради.

Документацію, розроблену Державним підприємством «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» імені Ю.М.Білоконя, представила головний архітектор проекту Ганна Айлікова.

За її словами, зараз Тарасова гора відокремлена від міста Канів. А тому виник проект, який би пов’язав місто із Шевченківським національним заповідником алеєю з низкою туристичних об’єктів. Відповідний проект був внесений у схему генерального плану. Утім, представники заповідника не погоджуються із запропонованими змінами і просять перенести розгляд питання на наступну сесію.

– Учора відбулась нарада, де були присутні як автори генплану, так і депутати та представники Шевченківського заповідника. Знімати питання підстав не бачу, – зауважив міський голова. – Окрім того, 10 грудня 2016-го року з цього питання проходили громадські слухання, в ході яких жителі міста Канів погодили зміни до генплану.

Позицію Шевченківського заповідника підтримали представники ВО «Свобода».
– Канів без Шевченка неможливий. Утім, і музей не може бути «дамокловим мечем» і стояти на заваді розвитку міста, – наголосив голова фракції Ю.Гамалій. – Вважаю, тут потрібен компроміс. Треба ще раз сісти і узгодити всі пункти.

Йому заперечив представник фракції «Черкащани» Євгеній Маланчев. Мовляв, обговорення були, експертизу генплан пройшов.
– Претензії треба було пред’являти раніше, а не перед самим голосуванням на сесії, – заявив Є.Маланчев. – А неприйняття генерального плану не тільки затримує розвиток підприємництва в місті, а навіть не дає можливість законно побудувати гараж в Каневі, оскільки управління архітектури не дає висновки.

– Ми більше 3,5 років працювали над змінами, але це тільки схема, поради науковців, що де можна розміщувати – де житловий масив, а де парки і сквери. Утім, перед кожним будівництвом додатково потрібні будуть експертизи й погодження, – додала Г.Айлікова.

Зрештою, після довготривалих обговорень питання поставили на голосування і 27 депутатів, тобто більшість, зміни до генерального плану підтримали.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x