У ЧНУ провели загальнопольське Національне читання

У ЧНУ провели загальнопольське Національне читання

Цікаву акцію провів у Черкасах Польський культурний центр імені Кароля Шимановського. В обласній бібліотеці імені Тараса Шевченка відбулось традиційне загальнопольське Національне читання. Книгою Національного читання 2017 року стала п\’єса «Весілля» Станіслава Виспянського. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби ЧНУ ім. Богдана Хмельницького.

Черкаси цього року вдруге взяли участь у проекті. З цієї нагоди у гості до польської громади завітала Клаудіа Теноді, консул консульського відділу Посольства Республіки Польща у Києві.

Активними учасниками були і працівники Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, де вже 16-ий рік діє Полонійний центр.

Науковець кафедри української літератури та компаративістики Ганна Клименко та ректор Олександр Черевко читали уривки з п’єси польського письменника, перекладеної українською. Про це – у нашому телевізійному звіті.

Довідково: акцію Національного читання в 2012 році започаткував президент Республіки Польща Броніслав Коморовський. Її мета – популяризувати надбання польської літератури, зміцнювати почуття самоідентифікації, а також сприяти культурі живого слово в його найкращих формах. Щорічно акція проходить на початку вересня на території Польщі та за її межами, зокрема і в Україні.

Участь в акції спільного читання беруть, зокрема, відомі актори, політики, представники духівництва.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x