Канівські депутати ухвалили програму про будівництво житла для переселенців

Канівські депутати ухвалили програму про будівництво житла для переселенців

На засіданні сесії Канівської міської ради, що відбулось 31 серпня, депутати ухвалили рішення «Про затвердження «Міської цільової Програми «Будівництво багатоповерхового житлового фонду та об’єктів соціальної сфери для внутрішньо-переміщених осіб в м.Канів на 2017-2019 роки». Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міської ради.

Нагадаємо, нещодавно Канів відвідали представники громадської організацій «Солдатські комітети». В ході робочої зустрічі з Канівським міським головою Ігорем Ренькасом вони обговорювали перспективи будівництва в Каневі житла для переселенців.

Так, за словами представників ГО, європейці активно долучаються до фінансування проектів щодо будівництва житла для внутрішньо переміщених осіб та іншої соціальної сфери.

До слова, наразі в Каневі проживає 415 внутрішньо-переміщених осіб (це 297 сімей).

Утім, для цього потрібно самим здійснити перші кроки, а саме: розробити програму щодо будівництва житла для переселенців, виділити земельну ділянку, провести її експертну оцінку та розробити проектно-кошторисну документацію. Далі можна виходити на європейські «донорські» організації, які готові фінансувати подібні проекти.

– Подібний досвід зведення житла для переселенців уже є – в Сєвєродонецьку. За їх прикладом ми розробили й нашу програму, – зауважив в.о. керуючого справами виконкому Володимир Святелик.

Окрім того, посадовець відзначив, що за попередніми розрахунками 10% квартир у цих будинках планується виділити учасникам АТО.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x