Канівська міськрада погодила реструктуризацію боргу за спожитий газ КП

Канівська міськрада  погодила реструктуризацію боргу за спожитий газ КП

Представники депутатського корпусу Канівської міської ради надали дозвіл Канівському КП теплових мереж на укладання договору про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ. Відповідне рішення було ухвалено на останньому засіданні сесії 31 серпня.Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міської ради.
Як стало відомо, за спожитий природний газ, використаний для виробництва, транспортування, постачання теплової енергії та надання послуг з централізованого опалення, Канівське комунальне підприємство теплових мереж заборгувало ПАТ «НАК «Нафтогаз України» суму понад 11 млн. грн.

Наразі підприємство отримало можливість сплатити борг шляхом розстрочення на 60 календарних місяців. Канівська міська рада виступила гарантом виконання КП своїх зобов’язань перед кредитором.

Окрім того, за несплату вартості за спожитий природний газ зростали й штрафні санкції, – повідомив директор підприємства Василь Коломієць.
– Наразі лише сума штрафу сягає близько 9 млн.грн. Утім, за своєчасного погашення «тіла» боргу нам обіцяють, що штраф буде скасовано,– повідомив В.Коломієць.

За відповідне рішення проголосував 31 депутат міської ради. Разом з тим депутати висловили занепокоєння ситуацією, що склалася, оскільки вона може повторитися вже під час наступного опалювального сезону, який не за горами.

– Борг утворився не тому, що не платили люди чи влада. Борг створила держава. Зростання цін на газ серед року, несвоєчасне проведення розрахунків за надані субсидії, затримування субвенцій, – заявив депутат Юрій Гамалій. – Якщо ми приймаємо правила гри держави – ми заганяємо себе в «глухий кут». Ми дійдемо, до того, що бюджет буде лише для виплати заробітних плат і оплати комунальних послуг. Вихід із ситуації я бачу лише у відмові від централізованого опалення.

Канівський міський голова Ігор Ренькас повідомив, що місто поступово рухається в цьому напрямі.
– Минулого року на індивідуальне опалення за рахунок інвестицій ми перевели школу №3 (власна котельня) і дитсадок «Сонечко» (твердопаливні котли). Цьогоріч готуємося перевести школу №1 і приміщення міського стадіону, – сказав міський голова.

До слова, на цьому засіданні сесії депутати також написали звернення до Президента України Петра Порошенка, Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана і голови Верховної Ради України Андрія Парубія, висловлюючи своє занепокоєння стрімким зростом вартості комунальних послуг, які призводять до зубожіння населення міста Канів, і країни в цілому.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x