Легендарний черкаський енергетик відсвяткував 90-річчя

Легендарний черкаський енергетик відсвяткував 90-річчя

Він мріяв стати енергетиком і став ним. Будував ГЕС, стояв біля витоків електрофікації. Більше 30-ти років у галузі, 26 – на посаді керівника Шполянського району електричних мереж. 5 вересня Андрій Тітко відсвяткував своє 90-річчя. Вітали ювіляра усім районом, адже Андрій Іванович не лише відомий енергетик, а й успішний підприємець та місцевий меценат. На свято прибули і представники ПАТ \”Черкасиобленерго\”.

За вагомий особистий внесок у розвиток енергетики краю, багаторічну сумлінну працю та активну громадську позицію голова профспілкового комітету підприємства вручив імениннику знак \”Почесний енергетик ПАТ \”Черкасиобленерго\”. До слова, такою нагородою торік відзначили ще 24-х працівників товариства.

− Хочу від імені голови правління товариства Олега Самчука та майже чотирьохтисячного колективу привітати нашого шанованого ювіляра й побажати міцного здоров\’я, успіху у подальших планах, − сказав голова профкому ПАТ «Черкасиобленерго» Олександр Чорний. − Хоч ми і не працювали разом, але завжди перетинаємося на заходах і в тих добрих справах, які робить Андрій Іванович. У нас є підшефна школа-інтернат: його можна часто там застати, він багато допомагає дітям.
Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ПАТ «Черкасиобленерго».

Андрій Тітко народився у с. Лихоліти Чорнобаївського району у багатодітній родині. Дитинство припало на роки Голодомору, підліткова пора – на роки Другої світової війни: 1942-го опинився у Німеччині на примусових роботах, а за два роки 17-річним юнаком пішов на фронт.
Мирне життя пов\’язало долю з енергетикою: спочатку працював майстром на Юрпільській ГЕС, потім − прорабом Звенигородського РЕМу та директором Шполянського. У ті роки, пригадує ювіляр, працювати було важко, але цікаво − бо все тільки починалося. Колеги знають, Андрій Іванович дбав не лише про виробничі показники, а й про людей. Так, ініціював будівництво житла для енергетиків, створив пасіку при підприємстві. У 70-ті Шполянський РЕМ був настільки успішним, що його досвід переймали підрозділи з усієї області.

Нині Андрій Тітко має власний бізнес, допомагає людям. Живе і працює за принципом «Що віддаси − те й отримаєш».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x