Харчі, які можна їсти скільки завгодно і не набирати вагу

Харчі, які можна їсти скільки завгодно і не набирати вагу

Ці овочі та фрукти мають таку низьку калорійність, що практично не призводять до набору зайвої ваги. Ось список найбільш низькокалорійних і корисних продуктів, від яких не товстіють.

 Огірки
Огірки на 95 % складаються з води, яка промиває нирки і виводить токсини. Ці овочі багаті бета-каротином, вітамінами і мінералами. Крім того, огірки містять клітковину, необхідну для нормального травлення. Калорійність: 16 ккал на 100 г.
 Стеблова селера
Низька, так звана негативна калорійність (на перетравлення продукту організм витрачає більше калорій, ніж отримав) і наявність клітковини дозволяють назвати селеру ідельним дієтичним овочем. Селера містить кальцій, фолієву кислоту, клітковину і вітамін К. Калорійність: 12 ккал на 100 г.
 Чорниця і лохина
У цих ягодах містяться антиоксиданти, що перешкоджають старінню, покращують пам’ять і сприяють підтримці нормальної ваги. При регулярному вживанні чорниці налагоджується робота серця і поліпшується зір. Калорійність: 44 ккал на 100 г.
 Помідори
Томати складаються з рідини на 92 %. У помідорах містяться такі мінерали, як калій, магній, залізо, фосфор, цинк і кальцій, а також вітаміни С, В1, В2, В3, В6, В9 і Е. Крім цього, у помідорах є серотонін і тіамін, що поліпшують настрій і допомагають боротися зі стресом. Калорійність: 18 ккал на 100 г.
 Грейпфрут
Містить ферменти і біофлавоноїди, що допомагають ефективно знижувати вагу. Вони допомагають поліпшити обмінні процеси в організмі й стимулюють процес травлення. У цих цитрусових міститься мало калорій і багато корисних вітамінів, особливо вітаміну С. Калорійність: 42 ккал на 100 г.
 Броколі
Крім високого вмісту вітаміну С, фолієвої кислоти, калію, бета-каротину і клітковини, у броколі є антиоксиданти та інші речовини, що знижують ризик виникнення серцево-судинних і ракових захворювань. При всіх цих достоїнствах броколі смачна, дуже проста в приготуванні й майже не містить калорій. Калорійність: 34 ккал на 100 г.
 Листовий салат
Зелень багата вітамінами, мінералами, клітковиною і фітонутрієнтами. Вона дає нашому організму кисень, очищає кров, зміцнює імунітет і покращує обмін речовин. Калорійність: 15 ккал на 100 г.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x