Майже 200 канівських школярів навчаються за профільною системою

Майже 200 канівських школярів навчаються за профільною системою

У канівських школах запроваджено профільне і поглиблене навчання, що дає можливість визначитися з майбутньою професією ще за шкільною партою і більш глибоко опановувати саме ті знання, які знадобляться в майбутньому. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міської ради.

Загалом по всіх навчальних закладах нараховується 9 класів (194 учні), які працюють за профільною системою.

– Так, зокрема, Канівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 працює за інформаційно-технологічним та біотехнологічним профілями (це 60 дітей); 39 учнів ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 – за інформаційно-технологічним та суспільно-гуманітарним профілями; ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 має математичний, біотехнологічний та економічний профілі, за якими навчаються 95 учнів. Канівська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ступенів навчає учнів за універсальним профілем, – інформує начальник відділу освіти Надія Голда.

Як зауважила заступник міського голови Наталія Матінова, профілізація шкіл дає свої позитивні результати. Так, у минулому навчальному році учень Канівської школи №4 Богдан Ігнатюк став призером Всеукраїнського етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук (у відділенні екології та аграрних наук). У конкурсі взяли участь юні еклоги з усіх областей України та м.Київ.

Окрім того, є окремі предмети – це математика, іноземна мова, інформатика, біологія, українська мова, історія, хімія, які вивчаються поглиблено. Усього 580 учнів у 25-ти класах шкіл міста вивчають предмети поглиблено.

Також цього року введено 39 факультативів (для 456 учнів) та 85 курсів за вибором (для 1825 учнів).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x