Безкоштовні тренування із самооборони стартували в Долині Троянд

Безкоштовні тренування із самооборони стартували в Долині Троянд

Вчора, у день фізкультури і спорту в Черкасах провели перше відкрите тренування із самооборони. Уміти захиститися у надзвичайній ситуації черкащан навчатимуть патрульні поліцейські та професійний тренер із тай-бо Анна Тарапата, в минулому – 14-разова чемпіонка України з тхеквондо. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Безкоштовні тренування із самооборони стартували в Долині Троянд

Тренер із тай-бо Анна Тарапата – авторка соціального проекту «Шлях до нової себе», у рамках якого жінок, постраждалих від насильства, навчають самообороні та впевненості у собі. Нині ж у співпраці із патрульною поліцією вона навчає не лише жінок, але й дітей та чоловіків.
– Це необхідно усім. Заняття, поки дозволяє погода, будемо проводити у Долині Троянд, а з настанням холодів будемо збиратися у спортзалі. Завтра теж буде таке тренування – у парку «Сосновий бір» о 16.00 у межах фестивалю «Черіті». Подальші оповіщення про час і місце наступних занять будуть на сторінці патрульної поліції Черкас у «Фейсбук», – повідомила Анна Тарапата.

У патрульній поліції розповідають, що заняття на таку темаитку для черкащан проводять не вперше – раніше були тренування для жінок і для старшокласників.
– Важливо не лише навчити прийомів, але і роз’яснити допустимі межі, тому що не все, що вважають самообороною, насправді нею є. Можливість постояти за себе додає впевненості в собі – особливо це важливо для жертв насильства, жертв шкільного булінгу. Окрім того, так ми налагоджуємо спілкування із громадянами – люди відчувають, що ми готові їм допомогти і підтримати, – зазначає інспектор патрульної поліції Анна Найчук.

Безкоштовні тренування із самооборони стартували в Долині Троянд

Черкащанки Олександра і Яна розповідають, що дізналися про заняття від свого тренера Анни Тарапати. Прийшли із цікавості: попрацювати із новими тренерами і навчитися чогось нового. Результатами першого тренування задоволені.
– Моїм напарником був патрульний Саша, ми з ним відпрацьовували удари, захвати. Щось вдається, щось не одразу, але все виправить подальша практика. Дуже цікаво, всім рекомендую. Класно, що після тренувань у певній небезпечній ситуації можна буде якось викрутитися чи втекти, – говорить черкащанка Яна.
– Приємно навчатися у професіоналів. Бувають такі ситуації, коли потрібно або себе захистити, або когось близького чи навість заступитися за чужу людину. До цього треба бути готовим, – зазначає Олександра, жителька Черкас.

Олеся Безпалова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x