Вадим Комаров: «Графік виконання будівельних робіт на дамбі зірвано» (звернення)

Вадим Комаров: «Графік виконання будівельних робіт на дамбі зірвано» (звернення)

Про це під час сесії обласної ради заявив черкаський журналіст Вадим Комаров:

(Повний текст звернення він оприлюднив у себе на сторінці у соціальній мережі Фейсбук)

«Сьогодні треба відверто сказати, що графік виконання будівельних робіт зірвано. Правда у нас його ніколи і не було. Бо ми маємо графік надання послуг – щось типу графіку роботи повій на окружній дорозі.
Роботи попри численні завіряння посадовців Черкаської ОДА (заступник голови Черкаської Костянтин Омаргалієв.), Служби автомобільних доріг у Черкаській області (Демиденко В.І.) та підрядника ТОВ «АЛЬТКОМ», навряд чи будуть завершені до визначеної дати.
Причин багато. І основна на мій погляд полягає в безвідповідальності названих мною осіб до виконання покладених на них посадових обов’язків.
Зарплату отримувати вони можуть, а ось працювати точно ні.
Користуючись нагодою присутності в залі депутатів обласної ради, Громадських активістів, Заступника прокурора Черкаської області та начальника ГУ НП в Черкаській області хочу звернути увагу ще на два моменти.
Про них ми говорили на засіданні Громадської ради (Голова Ю.Яценко) при Службі автомобільних доріг Черкаської області в присутності пана Омаргалієва.
Я звертаю увагу присутніх, що ремонтні роботи на Черкаському мосту ведуться без дозвільних документів, а саме Декларації про початок будівельних робіт зареєстрованою належним чином ДАБІ України. А тому постає закономірне питання, : «Хто і як буде здавати виконані роботи в експлуатацію?»
Хто?
Акт підпишуть САД у Черкаській області та «Альтком» і все?
Константин Омаргалієв обіцяв це питання з’ясувати, але так і не з’ясував.
Крім цього особисто у мене викликає велике занепокоєння той факт, що проект ремонтно-будівельних робіт мосту не проходив належної будівельної експертизи та ніхто не бачив відповідних розрахунків − ЧИ спроможні опори мосту витримати додаткове бетонне навантаження – монолітний пояс разом із потоком автомобілів?
А тому прошу депутатів Черкаської Обласної Ради віднестися до цього питання відповідально – і заслухати інформацію від керівника САД у Черкаській області, а Заступника прокурора Черкаської області та начальника ГУ НП в Черкаській області, я просив би також провести перевірку озвученої мною інформації.
Юрій Олегович (Ткаченко). Особисто Вас я б просив дати оцінку діяльності куратору ремонтних робіт від ОДА Омаргалієву К.С.
Можливо потрібно змінити куратора?
Тепер питання №2!
Шановні депутати! Прокурор Черкаської області, начальник ГУ НП в Черкаській області.
Публічно повідомляю, про факт беспрецендентного свавілля, а саме
Будівництво асфальтного-бетонного заводу в межах населеного пункту в селі Ребедайлівка Камянського району Черкаської області на землях сільгосппризначення без відповідних дозвільних документів.
Також зазначу що відповідно до норм ДБН санітарно-захисна смуга для підприємств, що займаються розігрівом бітума становить 1000 метрів, а тут до найближчої хати не більше 300 метрів. В санітарно захисну зону потрапляють 2 водонапірні башти та системи водопостачання, що також за санітарними зонами є неприйнятним.
Крім цього вирощування сільгосппродукції в санітарній зоні також відбувається за спеціальним погодженням АПК.
Це будівництво ведеться Одеським ТОВ «БК «ЕСКАДОР» і своє «сприяння», думаю що не просто так виявляють Голова сільської ради с. Ребедайлівка Швець Вікторія Василівна, Голова Камянської районної ради пан Сундуков!
Без нього в районі взагалі нічого не відбувається, бо власне він і є повновластним господарем – щось типа екс- депутата ВРУ від БЮТ В.Лозинського!
Та тво начальника Кам`янського відділу поліції, він же начальник Слідчого відділу, котрий всупереч нормам ст. 214 КПК України, яка передбачає внесення відомостей за заявою про правопорушення до ЄРДР протягом 24 годин, реально відіслав матеріали в м. Черкаси в УЗЕ, замість того щоб застосувати ст. 164 КУАП повноваження якої поширюються на поліцію України.
І окремо треба сказати про діяльність Управління ДАБК в Черкаській області. Воно, як і міське ДАБІ схоже є кишеньковим.
Тільки міське належить Бондаренко Анатолію Васильовичу, а обласне Вам Юрію Олеговичу.
Оскільки реальної та ефективної діяльності по незаконному будівництву АБЗ в с. Ребедайлівка за 2 тижні від часу звернення немає. Проте місцеві мешканці розповідають про особистий інтерес до цього заводу у народного депутата С.Рудика та Голови Черкаської ОДА Ткаченка Ю.О.
І останнє!
На тему ДАБК і інтересів певних посадовців.
В центрі села Степанки побудовано підприємство з переробки цукру, і знову без дозвільних документів.
І де наше (Ваше) обласне ДАБІ?
Сергію Анаталійовичу (прокурор області), Валерій Васильовичу (начальник поліції) може вже Вашим департаментам пора зацікавитися питанням: «хто і як побудував та хто і чому не перевіряє та не приймає законних рішень?»
Місцеві мешканці стверджують що до побудованого підприємства мають відношення пан Казарян та Ви ЮО.
Людям обіцяли близько 100 робочих місць а реально працевлаштували лише 3.
Воно звісно зрозуміло – 21 століття, роботизовані процеси, але навіщо дурити людей», − йдеться у дописі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x