День народження Корсуня-Шевченківського: майбутнє міста будує молодь

День народження Корсуня-Шевченківського: майбутнє міста будує молодь

Суботнього дня 9 вересня кілька тисяч жителів Корсуня-Шевченківського зібралися на площі біля районного будинку культури на традиційне свято – День міста. Цього разу відзначали вже 975-ту річницю з часу заснування міста князем Ярославом Мудрим. Святковою ходою розмаїта колона учасників дійства пройшла вулицею Тараса Шевченка від міської ради до будинку культури, закликаючи містян кинути всі справи і долучитися до святкування.

Тепло вітали корсунців і гостей міський голова Олександр Гайдай, голова районної ради Валерій Заболотній, депутат обласної ради Віталій Веретільник, гості свята. Промовці висловлювали впевненість, що до славної історії Корсуня-Шевченківського буде дописано багато нових сторінок,тому що про це дбає кожне нове покоління. І як підтвердження цього відбулося вручення нагород. Міська рада відзначила працівників різних сфер, та найгарячіші оплески дісталися, звісно ж, наймолодшим. Дипломи та по 1000 гривень премії одержали лауреати відзнаки «Майбутнє Корсунщини»- найбільш успішні учні міських навчальних закладів, вихованці районного центру дитячої та юнацької творчості й дитячо-юнацької спортивної школи, котрі прославили рідне місто перемогами у різних конкурсах і змаганнях.
Під шквал овацій демонструвала юнь спортивні досягнення: це були показові виступи футболістів, дзюдоїстів, каратистів, пауерліфтингістів. Ведучі розповідали про численні перемоги корсунських спортсменів, зокрема й європейського рівня. Нагороди міської ради одержали цього дня юні дзюдоїсти, які нещодавно привезли з міжнародного турніру у Любляні золото, срібло і бронзу- «знай наших!».

День народження Корсуня-Шевченківського: майбутнє міста будує молодь

Вдруге відзначали переможців пленерного конкурсу, присвяченого Дню міста,- вихованців художнього відділення дитячої школи мистецтв. У конкурсі зачісок з живим квітами кращими стали, звичайно ж, молоді та вродливі. А ще пам»ятні подарунки вручили 5 парам молодят , які саме в день народження міста поєднали долі, та молодій родині Завертайлів, яка цього дня поповнилася синочком.
Серед відзнак, які традиційно вручаються під час дня міста, найголовніша – титул «Почесний громадянин міста». Міський голова оголосив, що це звання носитимуть троє громадян німецького міста-побратима Гіфгорна: власник музею вітряків Хорст Вробель, доктор Клаус Майстер, які започатковували і вже три десятиліття підтримують і плекають дружбу двох міст, та голова «Кола друзів Корсуня-Шевченківського» Адольф Ланглотц − ініціативний і щедрий на добрі справи, людина з великим серцем.
Старші покоління корсунців також демонстрували гордість і любов до рідного міста. Багатою була виставка робіт художників, майстрів декоративно-прикладного мистецтва. Ось поряд розташувалися різьбяр Антон Шевченко та його не менш талановита донька-викладач художнього відділення дитячої школи мистецтв Лілія.

День народження Корсуня-Шевченківського: майбутнє міста будує молодь

Оглянеш їх роботи – і помічаєш, як місцева тематика живить і надихає митців.
Виставки «Гарбузовий рай» та «Щедрий стіл», представлені вигадливими жителями с.Гарбузина, яке входить до складу міста, також були гідно оцінені глядачами. Директор Гарбузинського навчально-виховного комплексу Ольга Кияниця демонструвала оригінальну авторську роботу – портрет відомого українського бандуриста Олексія Чуприни, родом гарбузиння, викладений насінням різних культур.
Важко розповісти про всі враження від свята, адже були ще й частування козацькою кашею та святковим пирогом від спонсорів,і чудові виступи юних та досвідчених аматорів народної творчості. А діти втішалися у містечку розваг на численних атракціонах. Вечірньої ж пори розпочався великий святкових концерт за участю улюблених молоддю артистів. Отже, кожному жителю Корсуня-Шевченківського була можливість привітати чи порадіти за рідне місто, набратися позитивних емоцій.

Людмила Моренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x