Чорнобаївські студенти поважного віку відзначили початок нового навчального року

Чорнобаївські студенти поважного віку відзначили початок нового навчального року

Початок нового навчального року днями відзначили студенти Університету третього віку, який вже 5-ий рік працює при Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чорнобаївського району.
Ветеранів праці – слухачів університету щиро привітала їх вчитель Любов Орленко. Вона побажала міцного здоров’я, благополуччя, життєвих гараздів, а головне, щодня з усмішкою, гарним настроєм та безмежним джерелом життєвої енергії здобувати нові знання, вдосконалюватись та ділитися набутим у житті досвідом на заняттях.
В свою чергу студенти дякували за поздоровлення, читали вірші, співали улюблених пісень, ділилися приємними спогадами про попередні курси навчання, обмінювалися думками і побажаннями щодо діяльності Університету третього віку.

Чорнобаївські студенти поважного віку відзначили початок нового навчального року

З нагоди свята вчитель Університету третього віку Любов Орленко розповіла про заклад та його студентів:
– Нині університет нараховує 41 слухача. Наші заняття – це активний, цікавий та корисній відпочинок, можливість спілкуватися, дізнаватися про нове у культурному та мистецькому житті селища та району, відвідувати цікаві екскурсії, лекції щодо здорового способу життя, психології, робити практичні вправи з самовдосконалення. А ще це можливість отримувати вчасні і оперативні консультації під час зустрічей.
Оскільки всі студенти – люди старшого віку, то в кожного є свої таланти і безцінний досвід, яким вони радо діляться. Серед нас – педагоги, медичні працівники, економісти, працівники галузей промисловості, будівельники, люди, які багато років життя віддали своїй професійній діяльності і тепер, на заслуженому відпочинку, проводять свій вільний від домашніх турбот час активно та цікаво. Хтось вміє гарно вишивати, хтось пекти, хтось читати лекції. Актуальними є лекції з конфліктології. Зважаючи на наш вік, цікаво послухати про те, як правильно старіти й будувати своє життя, коли тобі вже за п’ятдесят.
Серед студентів багато справжніх талантів: вони поети і музиканти, журналісти і майстри хендмейду, і просто люди з неперевершеними організаційними здібностями. І ці їх здібності дозволяють робити навчання ще цікавішим. Та, мабуть, найголовніше досягнення – це опанування комп’ютерної техніки, що дає можливість розширити інформаційні можливості, спілкуватись з рідними та друзями далеко за межами селища.
В Університеті третього віку пенсіонери відкривають для себе нові враження від повноцінного життя. А воно у них доволі насичене. Крім різнопланових лекцій, теоретичних занять ми часто організовуєм поїздки, туристичні походи. До прикладу, минулий 4-ий навчальний рік завершили екскурсійним туром по місцях первозданної природи нашого району. Побували на озері Джулайка, на хуторі Коврай, у Васютинському дендропарку.
Так званий „третій вік” – це не вирок, а шанс пожити для себе, взяти від життя те, на що раніше не вистачало часу. Кожен слухач, незважаючи на вікові рубежі, впевнено прямує прекрасним світом творчого пошуку та пізнання таємниць науки. Дехто з студентів видав поетичну збірку, дехто став активним користувачем соціальних мереж на теренах Інтернету, хтось зацікавився фотографією, чиїсь вироби достойні найпрестижніших виставок, багато студентів є викладачами спеціалізованих курсів у нашому Університеті. І щороку, за проханням студентів, ми вводимо нові навчальні курси. Так, великою популярністю користуються предмети, пов’язані зі здоровим способом життя та правильним харчуванням. Окрім традиційних лекцій плануємо вводити оздоровчу гімнастику. Також будемо вивчати етикет.
– Студенти Університету третього віку доводять, що молодість – це, передусім, самовідчуття людини, яке не має жодного відношення до віку, зафіксованого в документах.
Університет – це цілий світ, безліч можливостей та креативних ідей, це величезний простір де панує вічна молодість. Вже давно доведено, що людський мозок потрібно постійно тримати в тонусі, а особливо у старшому віці. Тож навчання на пенсії не тільки втілює в життя давні, нереалізовані мрії літніх людей, але й допомагає їм підтримувати себе у добрій інтелектуальній та фізичній формі, – завершує розмову вчитель закладу Любов Орленко.

Спілкувалася Інна Чмихало

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x