«Казкове мереживо» єднає лялькарів світу

«Казкове мереживо» єднає лялькарів світу

Уже вчетверте у Черкасах наш знаний обласний академічний театр ляльок зустрічає у своїх стінах гостей. Вони злетілися до Черкас звідусіль на черговий Міжнародний фестиваль з казковою мелодійною назвою, яка, здається, сама по собі вже багато про що говорить. «Казкове мереживо» вкотре об’єднало відомі лялькові театри всієї України (з’їхалась майже вся Західна Україна), приїхали театри Дніпра та Запоріжжя, Молдови та Аргентини. Загалом 13 неповторних творчих колективів. Триматиме фестиваль до 15 вересня, а у день міста, 16 вересня у театрі стартує новий театральний сезон.

Керівник Черкаського обласного академічного театру ляльок, заслужений працівник культури Любов Величко говорить, що фестиваль, який знову вирує у Черкасах, сприймається лялькарями як родинне свято.
— Ми давно всі рідні, — зізнається Любов Григорівна. — Це одна сім’я, яка вирушає на аналогічні події один до одного у гості. Проте, це величезний обмін досвідом, те, що змушує рухатись уперед та не зупинятись на досягнутому. А залишаючись виключно у своїх стінах це зробити не так легко. Ляльковий театр — це величезний організм, який бурлить всіма фарбами високих енергій творчості.
Відкрився фестиваль подорожжю Дніпром. Вона та наші черкаські красоти, до речі, викликали справжній фурор у гостей. Молдовани навіть плакали від побаченого. І це були сльози вдячності за гостинність та від отриманого позитиву.
За словами Любові Величко, не зважаючи на дружелюбну та вільну атмосферу фестиваль змушує добряче потрудитись. Отже, і графік у учасників фесту є доволі насичений — одна вистава у кожного театру на виїзді (а це черкаські шкільні та дошкільні установи ) і ще одна презентаційна у самому театрі.

Любов Григорівна трохи засмучується тим, що у фестивальні дні Черкаський ляльковий театр просто «фізично» не в змозі вмістити усіх охочих. Тому просить вибачити тих, хто не зміг «прорватися» та переглянути фестивальну програму. Між іншим, переможців цьогорічного «Казкового мережива» обиратимуть колегіально. Як такого журі не буде.

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x