Для майже 6,8 тисячі черкащан підвищили зарплату до мінімальної

Для майже 6,8 тисячі черкащан підвищили зарплату до мінімальної

Дотримання вимог законодавства в частині виплати мінімальної заробітної плати робітникам тримають на контролі в області. За липень вдалося зменшити рівень оплати праці, нижчого від встановленого законом мінімуму, на 45 %. На цьому наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль під час чергового засідання міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ЧОДА.

Загалом, згідно з інформацією Пенсійного фонду області, за липень підвищили рівень оплати праці до мінімального для майже 6,8 тисячі черкащан. Однак нині найнижчі темпи зі встановлення визначених законом розмірів мінімальної зарплатні спостерігаються на підприємствах, установах та організаціях міста Черкаси, Звенигородського, Кам’янського та Корсунь-Шевченківського районів.

Нині ж в області лишається актуальним питання введення посад інспекторів з дотримання законодавства про працю в районах, містах та об’єднаних територіальних громадах Черкащини, відзначив посадовець. Так, від початку року до профільного управління надійшло майже 100 звернень громадян щодо недотримання законодавчих норм про працю, які потребували вирішення на місцях.
В обласному центрі розглядають можливість створення окремого структурного підрозділу, який би опікувався вирішенням «трудових» питань громадян та слідкував би за дотриманням законодавства про працю в міст

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x