На Черкащині перевірили більше 5 тисяч проб харчових продуктів

На Черкащині перевірили більше 5 тисяч проб харчових продуктів

Фахівці впродовж I півріччя 2017 р. проводили моніторинг якості та безпеки харчових продуктів та продовольчої сировини. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України»

Всього на Черкащині дослідили 5120 проб харчових продуктів, зокрема 2869 проб – за санітарно-хімічними показниками та 2251 проба – за мікробіологічними показниками. Відхилення від гігієнічних нормативів реєструвались відповідно у 1,2% та 1,7% проб проти 1,3% та 0,8% за аналогічний період минулого року, зокрема за санітарно-хімічними показниками – у Канівському районі (5,9%), Маньківському районі (5,0%), м. Ватутіне (4,7%), за мікробіологічними показниками – у Драбівському районі (7,9%), Смілянському (7,1%), м. Черкаси (5,1%).

Поза цим, на вміст нітратів досліджено 859 проб овочів, відхилення виявлені у 20 (2,3%) пробах: м. Умань, Уманському, Маньківському, Чорнобаївському районах та м. Ватутіне.

На вміст пестицидів досліджено 115 проб харчових продуктів та продовольчої сировини, перевищень допустимих рівнів не виявлено, за радіологічними показниками – 69 проб, без відхилень.

У I півріччі 2017 р. лабораторія ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України» провела визначення ГМО в харчових продуктах. Досліджено 440 проб харчових продуктів та продовольчої сировини, нестандартних проб не виявлено.

За результатами досліджень надано відповідні рекомендації керівникам підприємств та організацій, власникам продукції.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x