Черкасці розповіли про свої очікування від Дня міста

Черкасці розповіли про свої очікування від Дня міста

Цими вихідними, 16‒17 вересня, Черкаси святкують 731-ий День народження. У переддень головного свята міста кореспонденти «Нової Доби» вирішили поцікавитися у його жителів, чого вони очікують від святкування та як змінилися Черкаси після минулої річниці.

Черкасці розповіли про свої очікування від Дня міста

Винниченко Тетяна, керівник поліграфічного центру:
«Нічого надзвичайного не треба влаштовувати на День міста, просто хотілося б свята в душі. А також, потрібно визначити конкретний день, коли буде проведений день міста ‒ щороку то восени, то влітку. Взагалі приємно, що за останні роки у Черкасах стали ремонтувати дороги та облаштовувати різноманітні зони відпочинку та сквери. Це помітно. Містом приємно прогулятися, адже воно стало значно чистішим. Але хочеться також матеріального блага та морального спокою».

Черкасці розповіли про свої очікування від Дня міста

Сайко Леся, редактор сайту новин:
«Було б цікаво, щоб містянам запропонували безкоштовний політ на повітряній кулі. На мою думку, це став би веселий і головне пам\’ятний момент для багатьох. Так можна побачити наше місто з висоти пташиного польоту. Із минулого дня міста я побачила, що стало значно більше лавок і тротуари стали ремонтувати».

Черкасці розповіли про свої очікування від Дня міста

Рева Дмитро, працює «сам на себе»:
«За рік люди стали трохи краще жити. Місто по-тихеньку ремонтується. Але, все ж таки, щоб щось святкувати треба, щоб місце святкування було чистим, доглянутим та врешті-решт естетично привабливим. Місту ще є куди розвиватися і рости. Саме на День міста, я б хотів, щоб відбулося урочисте відкриття музею чи зоопарку».

Черкасці розповіли про свої очікування від Дня міста


Гибало Олександр, студент Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького:

«Я взагалі не місцевий, але навчаюся черкаському виші вже протягом чотирьох років. День міста, я вважаю, треба відсвяткувати більш демократично і не влаштовувати «пишного гуляння». Адже люди зараз все ж таки більше переживають за економічне становище міста. Звичайно, за цей рік я помітив деякі зміни на краще. Наприклад, нові тролейбуси та наші «багатостраждальні» дороги почали нарешті відновлювати».

Черкасці розповіли про свої очікування від Дня міста

Базилюк Людмила, інженер:
«Думаю, що було цікаво організувати розважальні конкурси саме для дітей. І бажано з призами. Тоді діткам буде весело і вони будуть не просто кучкуватися біля сцени, а й самі будуть учасниками свята. Щодо змін у місті за рік, то можу відзначити нові фонтани, чисті вулиці та нові тролейбуси, щоправда потім вони кудись зникли. Хотілося, щоб міська влада залучала до міста більше інвесторів та звернула увагу на те, що вже збудовано. Наприклад, наш міський автозавод та завод мінеральних добрив ще можна відновити на повну силу. Це дасть нові робочі місця та значні вливання в міський бюджет. А буде вливання грошей — буде і льодовий палац, і аеропорт та розвиток в цілому міста та його жителів. А нині святкувати день міста є настрій тільки в оптимістів».

Черкасці розповіли про свої очікування від Дня міста

Ольга Луневська, студентка Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького:
«На мою думку, на день міста потрібно заохочувати саме молодь, яка зараз переважно пасивна до участі в житті наших Черкас. Залучити молодь можна, наприклад, безкоштовною чашкою кави, невеличким приємним подарунком, драйвовим концертом та яскравим ярмарком. За рік я думаю, що місто майже не змінилося, воно стабільне. Тому треба відкривати нові розважальні майданчики, торгові центри, організовувати різноформатні місцеві заходи, соціальні проекти і саме цим «заманювати» нашу молодь».

Черкасці розповіли про свої очікування від Дня міста

Єлизавета Єрмакова, студентка Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького:
«Черкащан вже нічим не здивуєш, тому радикального нічого не треба робити в День міста. Мені хотілося б, щоб було проведено фестиваль фарб. Я думаю, що це класна ідея, яка принесе багато радості й залишить тільки приємні спогади. Також хочеться почути українські рок-гурти на урочистому концерті. Щодо змін із минулого року: зараз я бачу по місту дуже багато кав\’ярень, а поїсти не дорого і смачно студенту майже немає де. Хотілося б все ж таки побачити побільше закладів швидкого харчування, зорієнтованих на студентів, яких у Черкасах доволі багато навчається. Також, я вважаю, що потрібно проводити більше соціальних опитувань, хоча б в електронному форматі, щоб дізнаватися думку народу і орієнтуватися саме на неї у подальшому розвитку міста».

Черкасці розповіли про свої очікування від Дня міста

Курбало Максим, аналітик з інвестицій:
«На день міста цікаво було б провести саме об\’єднуючий черкасців захід. Це може бути флешмоб з підняттям українського прапору, де буде задіяна левова частина містян. Я вважаю, що Черкаси ростуть на очах. Тобто, порівняно з минулими роками в місто вливаються інвестиції. Помітно, що місцевій владі не все одно та вона намагається будувати проєвропейську модель міста. Я, як прихильник скорочення викидів СО2, думаю, що Черкаси мають розвиватися як індустріальне місто тільки з використанням енергозберігаючих ефективних технологій. Електроенергію ми можемо самостійно продукувати за допомогою сонячних панелей використовувати альтернативні джерела опалення. Також у Черкас є великий потенціал стати туристичним осередком, адже місто розташовано на Дніпрі. Раніше, наприклад, Черкаси вважалися санаторним містом. Навіть, пам\’ятаю був пароплав «Ракета», яким можна було подорожувати по річці. Тому, потенціал ми маємо, головне не стояти на місці».

Валерія Тімергаліна

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x