У Каневі вшанували пам\’ять поета і педагога Олексія Софієнка

У Каневі вшанували пам\’ять поета і педагога Олексія Софієнка

Днями у Каневі пройшли традиційні Софієнківські читання – літературний захід, присвячений українському письменнику та члену національної спілки письменників України, який родом з Черкащини і довгий час жив у Каневі. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міської ради.

Відвідавши могилу Олексія Софієнка, прихильники його творчості зібралися в Канівській спеціалізованій школі №6 з поглибленим вивченням іноземних мов. І це не випадково, адже саме в цій школі свого часу працював вчителем математики Олексій Андрійович.

У своєму житті талановитий чоловік зумів поєднати «і фізику, і лірику». Незважаючи на коротке життя, яке в 2011 році обірвала хвороба, з під «пера» учителя-математика вийшло чимало поетичних збірок, зокрема, «Материк світла», «Задзеркалля», «Голодне коріння», «Terra incognita», «Воскресіння», «Перехрестя» та ін.

У домашній атмосфері актового залу школи №6 присутні згадали історію життя Олексія Софієнка, декламували улюблені вірші з його поетичної скарбниці, ба, навіть співали пісень, які народилися на його рядках.

Взяла участь у заході делегація із малої Батьківщини поета – села Степанівка, що на Драбівщині. До речі, саме в Степанівці минулого року й були започатковані Софієнківські читання. Також порадували своїм візитом члени національної спілки письменників України. Вони ділилися своїм трактуванням творчості Софієнка та розповідали про особисті історії зустрічей з поетом та педагогом.

– Олексій Софієнко жив з поезією в душі і в поезії сьогодні себе переживає, – сказав поет Микола Шамрай.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x