Колишнього керівника тальнівського підприємства судитимуть за спробу його привласнення

Колишнього керівника тальнівського підприємства судитимуть за спробу його привласнення

Прокуратура Черкаської області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього керуючого санацією ДВЗП «Тальне» ДАК «Хліб України» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Слідством установлено, що обвинувачений, з метою заволодіння майновим комплексом підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, в порушення вимог Закону України «Про управління об’єктами державної власності» та Закону України «Про перелік об’єктів державної власності, що не підлягають приватизації», згідно з яким підприємство включено до переліку об’єктів державної власності, що не підлягають приватизації, достовірно знаючи, що засновником підприємства є держава в особі Кабінету Міністрів України, не погодив свої дії та рішення з останнім та вчинив незаконне відчуження майна шляхом виведення цілісного майнового комплексу вартістю близько 55 мільйонів гривень із власності держави.

Довідково: за вчинене кримінальне правопорушення особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x