На Шполянщині вітали довгожительок із днем народження

На Шполянщині вітали довгожительок із днем народження

Цього тижня міська рада привітала з днем народження три довгожительки зі Шполи. 12 вересня 90-річний ювілей святкувала Ніна Плахотнік, 13 вересні 91 рік виповнилось двом шполянкам – Марії Білецькій та Вірі Плосконос. Про це «Нова Доба» дізналася в Шполянській міській раді.

Ніна Леонтіївна Плахотнік, корінна шполянка. На життєвих сторінках поважної ювілярки ціла епоха суспільних змін та перетворень в державі, багатогранна історія рідного краю. З її пам’яті не стерті буремні роки першої половини ХХ століття: голод, поневіряння під час Другої світової війни, післявоєнна відбудова. Крізь своє життя Ніна Леонтіївна пронесла кращі людські цінності, вірність рідній землі. Весь трудовий стаж віддала праці на Шполянському цукровому заводі. Разом з чоловіком виростили трьох синів. Нині ювілярка щаслива та багата бабуся п’яти внуків, прабабуся 11 правнуків і прапрабабуся одного правнука. З вагомою ювілейною датою Ніну Плахотнік вітали секретар міської ради, Тетяна Каландирець та консультант з питань волонтерського руху у м.Шпола, Сергій Кепша. Гості засвідчили низький уклін та глибоку повагу багаторічній самовідданій праці ювілярки, побажали їй життєвих сил, здоров’я, благополуччя, любові і прихильності рідних та близьких.

Наступного дня керуюча справами виконавчого комітету міської ради, Тетяна Герус та консультант з питань волонтерського руху на території м. Шпола, Сергій Кепша з щирими поздоровленнями, квітами та подарунками завітали до 91-річної Марії Білецької. З добрими очима та щирою посмішкою зустріла на порозі гостей іменинниця. У спілкуванні з представниками міської влади Марія Сергіївна розповіла про пережиті круговерті своєї долі. Марія Білецька, мати двох дітей, нині має лише сина, доньку ще досить в молодому віці забрала тяжка хвороба. Тепер старенька не натішиться трьома онуками, які її не забувають, підтримують і постійно допомагають.

Цього ж дня в одній із найстаріших хат міста (побудованій в 1897 році), святкувала своє 91-ше день народження мати 4 дітей, бабуся 8 внуків та прабабуся 8 правнуків Віра Плосконос. Керуюча справами міської ради Тетяна Герус та консультант з питань волонтерського руху, Сергій Кепша вручили іменинниці квіти та подарунок, а також листівку зі словами привітань віл міського голови, Сергія Кравченка. Про складні повороти долі ювілярки розповів гостям найстарший син Віри Плосконос, Віктор. Крім буремних подій ХХ століття Віра Костянтинівна пережила ще й гоніння комуністичної влади, адже належала до родини куркулів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x