Із 126 чигиринських АТОвців лише 19 отримали дозволи на землю

Із 126 чигиринських АТОвців лише 19 отримали дозволи на землю

На Черкащині триває робота спеціальної робочої групи облдержадміністрації щодо виділення земельних ділянок учасникам АТО з Чигиринського району. Аби відточкувати проблемні земельні питання, під головуванням першого заступника очільника області Віталія Коваля відбулася чергова спільна нарада з представниками громадських організацій атовців Чигиринщини. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.

Учасники АТО з Чигиринщини декілька років поспіль не можуть отримали належні їм земельні ділянки у власність. Аби допомогти налагодити ефективну співпрацю між атовцями району та Держгеокадастром області в облдержадміністрації створили спеціальну робочу групу. До її складу увійшли представники усіх профільних структур та керівники ГО учасників АТО Чигиринщини.

‒ Ми налаштовані на отримання результату, – наголосив Віталій Коваль. – Нині наша мета – налагодити якомога пліднішу комунікацію учасників АТО з Держгеокадастром та посприяти у вирішенні земельних питань наших бійців. На часі – перевірка списків тих, хто подавав документи на отримання землі до Держгеокадастру та з’ясування причин відмов. Адже за списком, наданим представниками Чигиринського району минулого тижня, із 126 атовців лише 19 отримали дозволи на землю, з яких 14 повністю оформили земельні ділянки у власність.
Загалом на сьогодні, за відомостями Головного управління Держгеокадастру області, із 262 атовців Чигиринського району, які отримали дозволи на оформлення земельних ділянок, уже 127 осіб отримали їх у власність. Інші ж – на завершальній стадії оформлення документації в районному відділі Держгеокадастру.

Водночас, до наступного засідання нашої робочої групи Держгеокадастр має визначитися, коли на Чигиринщині відбудеться наступний земельний аукціон. Його проведення дасть змогу за 413 постановою виділити ділянки і для тамтешніх бійців АТО.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x