На цьому тижні на Черкащину прийде похолодання

На цьому тижні на Черкащину прийде похолодання

У цьому році з 8 вересня середні добові температури повітря відповідають першій половині серпня, а денний максимум температури сягає +25−+28º, в окремі дні +30−+33º. І лише окремі холодні ночі нагадують про близькість осені. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному гідрометцентру.

Як повідомив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, причиною сухої аномально теплої погоди у наших широтах є смуга високого атмосферного тиску, яка простягнулася від Іспанії до Південного Уралу та надходження аномально теплого субтропічного повітря.

У той же час по північних широтах рухаються циклони з дощами та коливаннями температури. Проте на цьому тижні синоптична ситуація зміниться. Холодне повітря, що надійшло до Середземного моря, спровокувало зародження південного циклону, вплив якого черкащани відчують уже у середу. У його передній частині очікуються невеликі дощі з температурою повітря вночі 13..18º, вдень 26..31º. А в п’ятницю після проходження холодного атмосферного фронту дощів побільшає та похолодає: уночі 10..15º, удень 18..23º.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x