Міський голова вручив подяки волонтерам

Міський голова вручив подяки волонтерам

За допомогу українській армії та з нагоди 731-ої річниці від дня заснування Черкас місцевих волонтерів відзначили подяками міського голови. Їх Анатолій Бондаренко вручив під час зустрічі з благодійниками, яка відбулася в суботу, 16 вересня, у кінотеатрі «Україна». На ній у товариському колі переглянули фільм про однодумців та обговорили поточні справи. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Мер подякував кожному з волонтерів за їхню доброчинність та небайдужість до наших військових. Водночас, він пригадав часи, коли й сам їздив на фронт із гуманітарною допомогою для армії.

– Я рідко про це розповідаю… Якось ми їхали на нашому броньовику на передову й потрапили під обстріл. Знаєте, в такі моменти мимоволі замислюєшся над тим, чи взагалі виберешся ти звідси додому? – пригадав Анатолій Васильович. – Такі періоди – переломні в нашому житті. Коли ти знову повертаєшся на мирну територію України, розумієш, що потрібно ще більше працювати на користь рідного міста й дбати про його громаду. Щиро бажаю всім тим, хто зараз захищає східні кордони, сил, здоров’я та повернутися живими, аби насолоджуватися мирним блакитним небом. Кожному з волонтерів дякую за те, що вони поруч із нашими військовими й допомагаєте їм, чим рятуєте їм життя!

Подяки від міського голови отримали: громадська організація \”Центр забезпечення військових у зоні АТО\”, \”Черкаський правозахисний центр\”, \”Тризуб-Дентал\”, \”Регіональний психологічний кризовий центр\” та \”Волонтер Черкащини\”, волонтерська ініціатива \”Смачна сотня\” та \”Помощь народа\”, благодійний фонд \”Час надії\” та \”Мирне майбутнє України\”, а ще – Анатолій Таран й колектив приватного підприємства \”Будова,7\”, Михайло Щербінін і колектив готелю \”Україна\”, Сергій Скрипник і колектив товариства \”Агросенс Груп\”, Юрій Корецький та колектив приватного підприємства \”ЮГ – 2000\”.

Фактично кожна з цих організацій возила гуманітарну допомогу нашим військовим на Схід, а, разом із тим, допомагає реабілітуватися в мирній Україні. За потреби надає психологічну або ж правову підтримку АТОвцям та їхнім рідним.

Роль волонтерів у цій неоголошеній війні не з чуток оцінив і заступник міського голови Геннадій Шевченко, який свого часу ніс службу на східних кордонах.

– Наш підрозділ нічого не потребував і ми могли спокійно виконувати свої обов’язки саме завдяки вашому внеску, – сказав він під час зустрічі. – У в мирній частині України, мені б хотілося, аби учасники антитерористичної операції займали більш активну громадянську позицію. Хто б і що не говорив, але ви є носіями совісті, справедливості й руху країни вперед!

Насамкінець усі присутні переглянули фільм про волонтерів, які щодня працюють заради допомоги захисникам України. Перед цим усіх тих, хто не повернувся з цієї неоголошеної війни додому, вшанували хвилиною мовчання.

Як наголосив один із ініціаторів проведеного заходу, очільник організації \”Волонтер Черкащини\” Микола Добровольський, подібні зустрічі стануть традиційними.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x