У цьому році на Черкащині з порушників природоохоронного законодавства стягнуто майже 1,2 мільйони гривень

У цьому році на Черкащині з порушників природоохоронного законодавства стягнуто майже 1,2 мільйони гривень

За січень–серпень 2017 року Держекоінспекція в Черкаській області провела на об\’єктах державного нагляду (контролю) 531 ресурсну перевірку. У зв\’язку із порушеннями вимог природоохоронного законодавства складено 537 протоколів про адміністративні правопорушення. Про це «Нова Доба» дізналася від Держекоінспекції у Черкаській області.

Штрафні санкції наклали на 437 порушників на загальну суму 148,9 тисяч гривень‚ до Державного бюджету стягнуто 107,2 тисячі гривень, тобто 72 %.

До правоохоронних органів скеровано 21 матеріал у порядку статті 214 Кримінального процесуального кодексу України. За вказаний період відкрито 4 кримінальних провадження (з урахуванням матеріалів, скерованих у попередній звітний період).

Загальна сума розрахованих збитків, заподіяних державі внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства, становить 6 мільйонів 324 тисячі 163 гривні. Сума шкоди, завданої невстановленими особами, склала 341 тисячу 590 гривень.

З метою відшкодування збитків порушникам природоохоронного законодавства пред\’явлено 70 претензій та позовів на загальну суму 5 мільйонів 982 тисячі 673 гривні. Стягнуто за претензіями та позовами 60 (з урахуванням раніше пред\’явлених) на суму 1 мільйон 34 тисячі 104 гривні.

З метою припинення негативного впливу на навколишнє природне середовище при здійсненні виробничої діяльності у 7 випадках обмежено або призупинено діяльність суб\’єктів господарювання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x