У новому путівнику відкрили секрети старовинних Черкас

У новому путівнику відкрили секрети старовинних Черкас

«Черкаси вражають» – довідник із такою назвою отримали в подарунок на День міста всі, хто долучися до екскурсій пішохідним Хрещатиком.

Їх проводили в суботу, 16 вересня, від музею «Кобзаря» до Палацу одружень. Таємниці однієї з найбільш історичних вулиць відкривали жителям краєзнавці Сергій Ганницький та Михайло Сиволап. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Довідник про Черкаси та головні міські «родзинки» створила 23-річна Дар’я Соколенко. Аби цей путівник вийшов у світ, дівчина працювала три роки. У ньому – цікаві й маловідомі факти про черкаську архітектуру, зокрема, про будівлі на Хрещатику й у районі Казбету.

Як зізнається авторка (нині вона викладач образотворчого мистецтва), усе починалося з її курсової, а потім уже й дипломної роботи.

– Ми звикли кожного дня ходити цими вулицями, але мало що помічаємо навколо, – розповідає дівчина. – Насправді ж наша архітектура особлива, вона унікальна, відрізняється від тієї, що є в інших українських містах. Саме на цьому мені хотілося зосередитися, щоб люди могли по-новому поглянути на рідні Черкаси та поринути в їх історію.

За словами авторки, усі ілюстрації в книзі створені нею від руки. Рецензували довідник та перевіряли всі озвучені в ній факти історики Сергій Ганницький та Борис Юхно. Видати його вдалося завдяки отриманому на початку цього року гранту в галузі культури розміром 12 тисяч гривень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x