В області високий клас пожежної небезпеки: грибників закликають бути обережними

В області високий клас пожежної небезпеки: грибників закликають бути обережними

Нині в області зберігається 4 (високий) та місцями 5 (найвищий) клас пожежної небезпеки. Проте кількість відпочиваючих у лісах лише збільшується, адже нині в розпалі «бабине літо» та грибний сезон. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Найбільше у небезпеці нині опинилася Чигиринщина, адже саме туди їдуть знавці грибних місць. Лише за останні кілька днів сталося шість випадків загорань лісової підстилки на території Чорнявського лісництва Чигиринського лісгоспу, причина – людський фактор.

Проте під загрозою нині знаходяться усі хвойні насадження Черкащини. Загалом з початку року зафіксовано 110 лісових пожеж на загальній площі 26 гектарів.

Нагадуємо, перебуваючи в лісі, кожен із нас має пам’ятати про обережне поводження з вогнем і суворе дотримання протипожежних правил. У лісових масивах категорично заборонено:

– розпалювати багаття в хвойних насадженнях, на торфовищах, в місцях із сухою травою;
– випалювати суху траву поблизу лісу;
– кидати в лісі сірники й недопалки;
– залишати після себе неприбраним сміття.

Тож лісівники Черкащини закликають усіх бути обачними й обережними! Кожного разу, виходячи із лісу, озирніться і погляньте чи не залишили ви після себе непогашене вогнище, адже саме людська недбалість та байдужість стають головною причиною займань у лісі. За кілька хвилин вогонь здатен знищити працю лісівників, які не одне покоління дбайливо вирощували зелені скарби нашого краю.

Помітивши в лісі дим або вогонь, терміново повідомте в найближче лісництво, лісгосп за чи телефоном «101», або на “гарячу лінію” управління (0472) 37-00-72.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x