На завтра в області прогнозують короткочасні дощі

На завтра в області прогнозують короткочасні дощі

Надходження холодних повітряних мас із північних широт зумовило 19 вересня на Черкащині відчутне похолодання. Середня добова температура повітря знизилась від 20−23° до 15−17° за норми на цей час 12,5°. Однак, вона все одно відповідає кліматичним літнім показникам – 15° і вище, так що метеорологічне літо продовжується і в найближчі дні ще не закінчиться. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Нині Черкащина знаходиться під впливом двох баричних утворень: Балканським циклоном та Казахстанським антициклоном. Протидія цих двох систем створює посилений вітер південно-східного напрямку. Циклон дуже повільно, але наближається до центральної України. Завтра під його впливом на Черкащині очікується збільшення хмарності, місцями, переважно в західній частині області, короткочасні дощі, грози. Вітер південно-східний, 7−12 м/с, місцями по області пориви 15−20 м/с. Температура на заході області почне знижуватися, у центрі та на сході ще залишиться високою. Уночі по області очікується 12..17°, вдень 26..31°, у Черкасах вночі 15..17°, вдень 29..31°.

Надалі до кінця тижня дощі поширяться на всю територію області, похолодає. Вітряна нестійка погода з коливаннями температури та атмосферного тиску може негативно впливати на самопочуття людей.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x