Вітаміни для здорової шкіри

Вітаміни для здорової шкіри

Щоб поліпшити стан шкіри, рекомендуємо дещо переглянути свою дієту. Якщо правильно збалансувати свій раціон, вам не знадобляться тональні креми та пудри – шкіра випромінюватиме здоров’я. Для цього потрібно збільшити у своєму щоденному меню відсоток продуктів, що містять такі вітаміни.

Вітамін С – це потужний антиоксидант, що працює зсередини, стимулюючи вироблення колагену. Він освіжає і омолоджує шкіру, вирівнює колір обличчя і зменшує пігментацію. Вітамін С заспокоює чутливу шкіру, схильну до подразнень і запалень.
У яких продуктах міститься: цитрусові, ківі, чорна смородина, шипшина, томати, цибуля, червоний перець, листові овочі (капуста, салат, броколі, цвітна, брюссельська капуста).

Вітамін А бореться з тьмяністю і сухістю, допомагає процесам загоєння шкіри і її природному відновленню.
У яких продуктах міститься: вітамін А є в жовтих, червоних і зелених овочах та фруктах, а також у багатьох ягодах і травах. Із рослин і плодів найбільше його містять морква, абрикоси, гарбуз, шпинат і зелень петрушки. Багатими джерелами вітаміну А є печінка і риб’ячий жир, вершкове масло, жовтки яєць, незбиране молоко і вершки.

Вітамін Е чинить потужну антиоксидантну дію на організм і продовжує молодість. Він значно знижує шкідливий вплив сонячних променів, забезпечує регенерацію шкіри, підтримує її еластичність і гладкість.
У яких продуктах міститься: незбиране молоко, яєчні жовтки, яловича і свиняча печінка, авокадо, вершкове й оливкове масло, листова зелень, броколі, злакові культури, висівки, бобові, горіхи і насіння.

Вітамін В2 (рибофлавін) покращує колір та пружність шкіри, бере участь у вуглеводному обміні, засвоєнні білків і жирів, відповідає за гемоглобін.
Джерела вітаміну В2: молоко і молочні продукти: кисле молоко, кефір, сир, сметана, пісне м`ясо, печінка, яєчний жовток, пекарські дріжджі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x