До Умані прибули понад 30 тисяч прочан – ДСНС

До Умані прибули понад 30 тисяч прочан – ДСНС

21 вересня для браславських хасидів усього світу настав 5778-й іудейський Новий рік. Відсвяткувати його на могилі свого духовного лідера-цадика Нахмана, до міста Умань Черкаської області цього року завітали понад 30 тисяч прочан. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Традиційно, з урахуванням попередніх років у цей період Управління ДСНС області створило спеціальне угрупування сил, завданням якого є не лише оперативне реагування на можливе ускладнення пожежної та техногенної безпеки, а й проведення профілактичних заходів. Так, з 17 по 27 вересня весь Черкаський гарнізон перебуває у посиленому режимі готовності.

Відповідно до спеціально розробленого та узгодженого із іншими оперативними та спеціалізованими службами плану, напередодні святкування Рош-га-Шану в місті було створено оперативний штаб, який забезпечує координовані дії між владою, представниками релігійних громад і силовими структурами. Також неподалік від меморіального комплексу розгорнуто спеціальний зведений загін ДСНС, який нараховує близько 100 рятувальників та 20 одиниць пожежно-рятувальної техніки, водолазне відділення, а також хімічну та піротехнічну групи.

Досвід ліквідації надзвичайних ситуацій та рекомендації за результатами інспекторської перевірки, яку провели напередодні святкових заходів, визначили в межах меморіального комплексу рабі Нахмана спеціальні точки напруги, де з великою імовірністю могли виникнути надзвичайні події. Саме в цих місцях, до яких у першу чергу зараховують синагогу, могилу духовного лідера хасидів, навчальний центр, наметове містечко та Осташівський став, передбачено цілодобове чергування особового складу та пожежно-рятувальної техніки.

Впродовж усього періоду святкування, від зустрічі паломників у аеропортах та реєстрації в Умані, і до від\’їзду з міста, з прочанами проводилася активна профілактично-роз’яснювальна робота. Зокрема, для паломників розміщено спеціальні стенди та застережні плакати, вивішені листівки, розповсюджено індивідуальні пам’ятки.

За попередньою інформацією, святкові заходи з нагоди Рош-га-Шана триватимуть до вівторка, 26 вересня. А вже починаючи із середи планується масовий від’їзд паломників.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x